Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Topanky na turistiku rada prosba

Diskusná téma Topanky na turistiku rada prosba

Dobrý den chcel by som sa spytať na dake turisticke topanky popripade shop okolie TN, ked by ste mi poradili pozeral som zatial len BOSP REGE... ale rád si nechám poradit od skusenejšich na turistiku chodim od jari do jesene asi niečo vzdušnejšie ale zas aby mi to hned neprempklo aby to troška vody vydržalo.. Cena do 180eur. Som začinajuci turista a je tu fakt veľa kras na tom malom Slovensku

Pekm

U mna velky :-) Vzdy ked som si vytkol clenok mal som len nizku obuv. A ze moje clenky su obzvlast gramblave (2x PN-ka na kazdy clenok sadra po 5 tyzdnov). Ale v strednych botach som citil uz niekolko krat ze by som si vytkol clenok a udrzali...Ale mam kamosa co nosi len nizku obuv. Podla mna by sa mal kazdy natolko poznat, ze vie do akeho terenu si co zoberie.

Gagigo

Ja som si v stredu kúpil pracovné topánky a včera som ich, trocha riskantne, naostro vyskúšal prechodom krížom cez hrebeň N. Tatier. Hodnotenie - jednoducho perfektné! Výborná wibramová podrážka s hlbokým dobre tvarovaným dezénom, vysoké, ľahké, kožené, mäkké, s málo švami. Nespôsobili mi žiadne otlaky, žiadne odreniny, dobrá chôdza do stúpanie aj v klesaní, členok dobre zafixovaný, samozrejme o číslo väčšie ako vychádzkové, a ako bonus lacné 52.- E. Moja max. spokojnosť. Moje skúsenosti - nikdy nekupujem značkové topánky často nekvalitné a zbytočne drahé. Aj keď spokojný som bol s jedným párom Merell.
RC1 má vo všetkom pravdu.

Rc1

a ak uz budes chciet kupit zasivane tak aby neboli svy v miestach kde sa bota ohyba. obuj si ju a popozeraj. lebo take spoje zvacsa dlho nevydrzia aj ked su parovane alebo site kvalitnymi nitami.

Rc1

a znacku by som vobec neriesil. treba si skor topanku popozerat ako je sita ci lepena ci to je kvalitne urobene. ci to nema svy alebo nerovnosti vnutri hlavne na kotniku pate ci inych citlivychmiestach. ci su to neni len zbytky pozasivane dokopy (casto aj znackove drahe boty) a ak maju ochrannu obsazku ci spicku kukni a skus ci je koza potiahnuta az dokonca a nekonci na hrane tej gumy. tam vyrobcovia casto setria.

Rc1

ak budes chodit po mokrej alebo orosenej trave tak najlepsia je koza a co najmenej svov. tade to najviac zvykne tiect. idealne take co maju aj gumenu obsazku ale pozor aby bola lepena a nie sita, sita stoji za nic tadial to potom naviac tecie. a musis si ich vyskusat aby sadli a trosku v nich pochodit najlepsie aj do a z kopca. ak budes mat stastie tak najdes rychlo a ak nie budes hladat aj cele roky :-)

Peter61

Mittagspause: Garmont máva dobré hlášky.
Na prastarých G.Integra mám zvnútra na jazyku:

WARNING !
THESE BOOTS WILL YOU TAKE FURTHER THAN YOU THINK

teraz zasa .

garmont.com/…/tower-plus-lx-g…
Your foot is an extremely complex anatomical structure: 26 bones, 33 joints and more than 100 muscles, ligaments and tendons.
Lubo

Nekupoval by som ani topánky zvučných značiek v sieťach ako EXIsport, Intersport a podobne. Na výrobcu robia veľký tlak na cenu, dostať sa tam tak môžu topánky druhej kategórie alebo ležiaky. A tiež treba vždy pozerať, kde sú ušité. Europske značky pre európsky trh šiju v Európe - Chorvátsko (Hanwag), Slovensko (Lowa), Rumunsko (Asolo).

Martin knor

Garmont Nebraska boli v minulosti dobre topanky, ale vraj ich vyrobu presunuli do Ciny a odvtedy nestoja za nic. Moje ma tlacili, vid obrazok tu: hiking.sk/…/co_na_turistiku_p…
Ked na ne pozrel obuvnik, povedal, ze su zle usite. Ale ja obuvnik nie som a nevsimol som si to. (Do obchodu na Vysokej, v ktorom som ich pred 3 rokmi kupil a v ktorom mi ich reklamaciu neuznali, som odvtedy nevkrocil.)
Naviac, po roku sa im kompletne odlepil obvodovy gumeny pas, co je trochu priskoro.

Pavol "Chodec" Horvath

Ano suhlasim: Lubo napisal vsetko potrebne na vyber topanok.

Ja pouzivam a odporucam Garmont Nebraska. A taktiez neodporucam Merrel!

Pekm

Zalezi ako je kto zvyknuty a ako si trufa. Pri mojich denglavych clenkoch by som pod mid topanku nesiel. Ja som schopny si vytknut clenok aj na rovnej asfaltke cize ked na turu tak aj v Malych Karpatoch beriem mid. Mam skusenosti s mid Lowa Renegade (presiel som v nich celu SNP cestu) a mozem potvrdit, ze su na sirsiu nohu ale mne sa velmi osvedcili. Este mam Garmont Nebraska co su dostat aj v klasickej predajni exisportu ktoru predpokladam, mate aj v TN v nejakom nakupnom centre. Zo skusenosti neodporucam Merrell. Tie boli kedysi dobre ale aktualne cista bieda. A inak skusil by som tie co pisal Lubo - dal dobry vyber.

Martin knor

Michal a Lubo. Siel som vcera dolu dolinou kdesi u nas mimo TZT. Ziadna VHT tura. Komplet cele mierne klesajuce dno bolo porastene listami devatsilov a cesnakom. Nemal som ani sajnu, co je pod tym. Nemat vysoke topanky, tak si na kamenoch a dierach medzi nimi zopar krat vytknem kotnik.

MisoB

A keď si zvykneš na trekové sandále, nesiahneš v lete ani na polovičky :) Jasné, že nie na VHT.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov