Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na najvyšší vrch Elby - Monte Capanne

Diskusná téma K článku: Na najvyšší vrch Elby - Monte Capanne

V čase, keď sme plánovali dovolenku na talianskom ostrove Elba, som vedel, že sa budem chcieť ísť pozrieť na jeho najvyšší bod - Monte Capanne (1019 m). Vrch je príťažlivým turistickým cieľom, najmä vďaka panoramatickým výhľadom na celú Elbu a okolité ostrovy toskánskeho súostrovia (Capraia, Pianosa) či francúzsku Korziku.

Zdenči

Absolvoval som to minulý týždeň a bol som nadšený. Dole som si vyskúšal aj jazdu v klietke. Ptoste sme si museli dať ten adrenalín:-) bufet bol žiaľ zavretý. A tak sme sa tešili na pivko. Začiatok sme dali podľa vás:-) krížok krážom lesom-nelesom

Tomas D

martin - to je fakt. Par rokov dozadu sme boli v Cinque Terre, tam je medzi tymi jednotlivymi mesteckami turisticky chodnik a dali sme iba dve mesta (co bol chodnik asi 10km dlhy) - lebo bola obrovska vlhkost. Mali sme fakt dost a to sme boli iba s malym batohom, este bez dietata :)

Róbert, Peter - tak ceny boli fakt super. Ono ta kava za 1,50e je v IT asi maximum co by za nu domaci boli ochotny dat, lebo su zvyknuti na vybornu lacnu kavu vsade, ale aj ostatne veci tam mali lacne. Nie sme moc na bufety ale sedelo sa tam fajn. Na Volterraio som nebol, ale dik za tip, snad nam to vyjde v buducnosti. Celkovo tych tras je tam na taky pomerne maly ostrov celkom dost. Drzim palce nech vam to tento rok opat vyjde.

Peter61

@ Róbert :-) ad kavejo za 1,50 € :
aj nad Cerviniou v 3300 m na Rifugio Teodulo

Róbert1111

Bol som tam minulý rok. Síce nie na pešo (kvôli priateľke a jej zraneniu), ale lanovkou.Ale aj tak to bol super zážitok. Výhľady sú odtiaľ krásne. Cena kávy v bufete ma veľmi prekvapila iba 1,50€, minerálka myslím, že 1,20€. Máme sa ešte čo učiť.Na našich horských chatách nás zderu z kože. Na pešo sa na Elbe oplatí ešte ísť na hrad Volterraio, odtiaľ sú tiež krásne výhľady a nie je to moc náročná turistika. Tento rok tam ideme znovu, tak možno sa opäť zastavím na Monte Capanne.

Martin knor

Pre nasinca je turistika po ostrove vzdy atraktivna. Pred 2 rokmi som siel na najvyssi kopec trochu mensieho ostrova kdesi v tropoch (vyska cosi nad 900 m), ale nedal som to. Vlhkost bola snad 100%-tna a mal som malo casu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma