Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Glarnské Alpy – k St. Martin cez Heidelpass

Diskusná téma K článku: Glarnské Alpy – k St. Martin cez Heidelpass

Pri jednej návšteve v Salzburgu som si kúpil v miestnom kníhkupectve turistickú mapu od Kümmerly+Frey: Sargasenland, Liechtenstein, 1 : 60 000. Na prednej stránke bola fotka malej osady s kostolíkom v horách. Nič moc, len pár stavbičiek pod skalou. No z obrázku vyžarovalo pre mňa niečo, čo nedokážem popísať. Až raz som náhodou identifikoval miesto a zostal som prekvapený poznaním, že som sa práve ani veľmi ďaleko nevyskytol. Bohyňa príležitosti dala ponuku, ktorá sa neodmieta.

Vladimir.

Tie boli mimo mojej trasy, čiastočne ich vidieť v protisvahu.Sú určite menšie. Mapy.cz fungujú ako bezplatná aplikácia aj v zahraničí offline. Pre bežného turistu postačujú.

Martin knor

Ano, bez asi 450 m by to zhruba sedelo. Aj tak je to poriadne prevysenie, ked clovek zoberie do uvahy aj vzdialenost.

Tiez som to sledoval na mapy.cz, ale nevedel som, ze sa tam da trasa aj pocitat. Na mapy.cz su v doline do ktorej si zbehol zakreslene dalsie vodopady. Kedze o nich nepises, asi boli ovela mensie v porovnani s tymi prvymi.

Vladimir.

Asi viem kde je problém. Plánovanie nezobralo do úvahy tunely na ceste. Počíta trasu povrchom. Takže prevýšenie o takých 450 m menej.

Vladimir.

Údaj som nekriticky prevzal z plánovania na Mapy.cz. Na trase vedľa priehrady dáva nelogicky prevýšenie 500 metrov. V tak strmých stenách posun trasy cesty v mape mohol urobiť problém.

Martin knor

Pacil sa mi obrazok horca a cesty popri priehrade. Ale chcem sa spytat na prevysenie. Podla mapy mi pride trochu nadsadene. To je vystup z mobil trackera?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma