Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mýtna – Šoltýska – Utekáč – Tisovec – Muráň II.

Svatopluk Štěpánek

Henrich, ja nie že sa nezlobím, ja som nadšený.
Pozrem staré zápisky, možno spíšem zopár starých zaujímavostí.
Značenie mezi Klenovcem a Tisovcom je bolehlav.

Baranček

S tým značením je to ozaj poslabšie,domácim to nevadí,nestratia sa,ale cezpoľným,pomôže jedine navigácia.Značka z Rejkova do Tisovca ide cez bývalé JRD priamo cez dvor a potom cez kopec Obadovo Očko klesá do Tisovca,ale dá sa aj tak ako si Ti išiel po ceste k rybníku a po hlavnej do Tisovca,len je to okľukou.A Tá na Voniacu od Železničnej stanice je tiež z počiatku hlavolam až po sedlo Ľavkovo,potom už to ide.

PaliT

Fajný vander aj čítanie, oblasť je zjavne prekrásna.

Inak z textu mi vychádza, že si vážny adept na GPS navigáciu, aj keď som v mnohých veciach tradicionalista, ale blúdenie v tejto intenzite ma nebaví a považujem ho v tejto dobe už za zbytočné. Fakt, z článku priam trčí potreba použiť vynález, ktorý bol pomenovaný podľa písmen výrazu – "Gde v p... som?", ale možno by to chcelo aspoň kompas a zorientovať podľa neho papierovú mapu.

Ešte otázka – kde si doplnil vodu po odchode z Tisovca?

Ade.e

Dakujem Svatoplus, tretie pokracovanie uz nebude, ale som rad, ze sa pacili tieto dve.
barancek, to pri tom JRD to bola moja uplna nepozornost, ktora by sa nemala stavat, ked idem sam.
PaliT
Ono, suhlasim, ze to bludenie je zbytocnost, ale len kvoli tomu, ze aka je doba? To vidim zmysel najma kvoli setreniu sil a casu. A tiez to caro spolahnutia na vlastne sily. Aj ked na druhej strane, uz som nebol daleko od zaobstarania si navigacie.
Co sa tyka tvojej otazky. vodu som si naplnil v Tisovci od ludi, to som aj pisal, ked mi podarovali Salvatorku. A ta voda mi vystacila az po Muransku Lehotu, resp. Muran.

TomXX

Okolie Tisovca som mal tento rok v pláne, ale časovo to veľmi nevychádza...

Martin knor

Mal si smolu, ze si siel cez Tisovec z juhu na sever. Keby si siel po tych samych znackach v opacnom smere, bludil by si menej. V tom smere je to znacene lepsie. Ja vsak nie som na znackarov moc narocny. Ked nevidim znacku, pokracujem +- v danom smere podla mapy. Obycajne sa znacka ku mne neskor pripoji.

Ale zaujali ma Tvoje "protizvieracie" opatrenia. Myslim, ze su absolutne zbytocne. Akurat co sa moze v noci na Teba cosi skydnut, ked o to zavadis.

Peter61

Pekná prechádzka.
Tie "protizvieracie" opatrenia ma pobavili tiež ako Martina. Proti kliešťom nezaberú a všetko ostatné je mi pasé. Ak si tak skúšam spomenúť, kedy som mal v noci strach zo zveri, tak ma napadá iba kempovanie kdesi nad Vondrišľom či Hnilčíkom. Bivakové vrece sme mali ukotvené o strom a keď sa ozval v noci dupot nejakého jeleňa, bál som sa, či nezavadí o šnúru. Našťastie ju nezachytil.

Peter Straka

Heňo, vidím že nie som sám, čo ma na túrach obťažujú psy. Okrem palice odporúčam ešte do rúk skalu na varovný výstrel.
Tiež som dlho odmietal navigáciu, ale keď ťa blúdenie oberie o energiu alebo čas do odchodu posledného spoja,začneš inak premýšľať. Rudohorie nie sú Tatry a značenie je často poslabšie. Pokiaľ máš smartphone, stačí si stiahnuť jednu voľnú SK aplikáciu (funguje bez spotreby dát), nechcem robiť reklamu. A čo sa týka nedostatku energie na túre, zober si do zásoby aspoň pár proteínových tyčiniek. Ale vracať si mohol aj z dehydratácie, raz som to zažil.

Peter61

Ad plašenie psov:
na bike som nosieval petardy. Ani bačove psy obvykle nie sú cvičené na streľbu, stiahnu chvost a idú sa schovať. Pokiaľ to nie je služobný náhodou pes cvičený na streľbu, postačí. Mávnutie rukou pri hádzaní petardy obvykle stačilo na zastavenie, explózia = útek. Je to preňho niečo také ako keby vedľa človeka vybuchol granát.
Kameň ani netreba, ak pouličný pes nie vo svojom dvore. Stačí aj zohnúť sa po akoby po kameň ( stiahne chvost a ujde domov).. Výnimočne má pes taký dobrý zrak a spojí si "holý" asfalt, (alebo trávu) na ktorom stojím, s hodom kameňom.

TomXX

My máme potom asi hluchú fenu. Prvý krát zažila streľbu na strelnici, strieľali aj zo samopalu a ona žrala trávu :) Ani s ňou necuklo. Ale keď zašuchoceš so sáčkom kde má sušené prasačie uši, tak to je iná pesnička. Asi predsa len nebude hluchá.

Martin knor

Uz som videl psa, ktory chytal a zral osy. Ale psa co by zral travu? Mam pocit, ze to bude poriadne tela. Tipujem to aspon na bernardina :-D .

Peter61

Tomáš :
výnimka potvrdzuje pravidlo. Nie som kynológ ani každodenný plašič pouličných, pastierskych etc. psov, ale sú také. Chodieval nám pred bytovku s**ť jeden pekný pestovaný beagle. Keď petarda buchla 5 m vedľa neho, pozrel sa na mňa v nemom úžase " čo ti šije ? ja som tu šéf !!!"
Martin :
psy pomerne často žerú trávu, obvykle si tým riešia tráviace problémy.

Martin knor

Peter, to som netusil. Videl som uz psa ktoreho zaujimala den-dva pokosena trava ktora kvasila na hromade, ale to som pripisoval tomu, ze je alkoholik :-D.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma