Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstup na veľkofatranský Drieňok

Diskusná téma K článku: Výstup na veľkofatranský Drieňok

Kto má rád okolie dedinky Blatnica a nechce sa v lete pohybovať na turisticky nadužívaných trasách v oblasti Gaderskej doliny, môže si za svoj cieľ zvoliť Drieňok (1268 m). Kopec, vynikajúce vyhliadkové miesto len cez dolinu od obľúbenej Ostrej, umožňuje vychutnať si trošku osamelosti vo veľkofatranských lesoch. Jeho zdolanie nás morálne oprávni k nákupu turistickej nálepky, čo pri výbere cieľa hrá u nás svoju rolu.

Svatopluk Štěpánek

Po dvoch rokoch sa 27.10 21 podarilo ( viď moja poznámka z roku 2019 ). Stálo za to. Šli sme z T. Teplíc cez Rakšu, nezablúdiac do rašeliniska, na Drienok. Výstup je to drsný, 900 m za 1 hodinu podľa hiking.sk.
Počasie nádherné, viditeľnosť výborná. Naviac sme stretli tri výborné priateľské znalé okolia kamarátky z Martina, ktoré mali tu istu trasu. Spoločne sme určovali hory aj dediny. Naviac boli sympaticke a pekné, nehovoriac o ich kamarátovi bernskom salašníckom psovi.
Dámy, ďakujeme za spoločné foto.

Lesoň

Minuly víkend sme tu dali veľmi pekný okruh, prvá časť po značke z Blatnice - Blatnickou, spoj. Rakyt. dolín, potom hore do sedla pod Drienkom a na vrchol. No a potom neznačkovaným ale super viditeľným chodníkom smerom cez Jelenec. Trasa sa išla pred časom ako trailové preteky, ešte je označená v teréne nastriekanými šípkami po stromoch, viď linku :
gpt.sk/index.php/drienok/

Doporučujem, veľmi pekná trasa, až na výruby nad Mošovcami.

Daulagiri

Na Drieňku som bol už dávno, ale z vrcholu ma vyhnala búrka, tak som si to nestihol užiť. Ale sú to krásne a málo navštevované končiny. Šiel som vtedy Rožkovou dolinou - tá bola nádherná, zastrčená.
Chystám sa tam niekedy zas, vďaka za pripomenutie.

SatelitHomer

rýchlo informujte Smotanu. konšpirátori ako vyšitý. ako Veľkofatranský Drienok vycapiť fotku Ostrej tak to je vrchol neznalosti.

Janabilesova

Pekný článok, zasmiala som sa na zmienke o make-upe :-). Dávnejšie sme aj my tadiaľto putovali, okruh z Rakše, cez Drienok, Rožkovu dolnu a cez Háj naspäť do Turčianskych Teplíc. Doteraz si pamätám strmý výstup. Je tam ešte ten drienocký suchár? hiking.sk/…/drienocky_suchar.…

Martin knor

Mne prisiel Drienok v porovnani so susednou Ostrou, ci Tlstou, malo atraktivny. Tiez som tam fotil smernik HAHA, aj som ho dal do sekcie "stare a raritne smerniky".

Zaujali ma vsak poznamky o turistickych nalepkach. Netusil som, ze cosi take existuje. Vsimol som si iba, ze sa daju kupit drevene kruhove znamky.

Baranček

Aj ja som absolvoval trasu Diviaky-Drienok Čremošné a veľmi sa mi páčila a mal som aj krásne počasie,čo viac si želať.

Svatopluk Štěpánek

Dobrý opis, plánujem ísť obráteným smerom. Teraz už si tak istý nie som. Táto časť V. Fatry je velmi pekná.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma