Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pomník starých mládencov a Sulina

Diskusná téma K článku: Pomník starých mládencov a Sulina

Pohorie Vtáčnik má pekný dlhý hrebeň, ale oveľa viac zaujímavých miest je mimo hrebeňa, uprostred svahov, alebo v podhorí. V podhorí Vtáčnika, na strane Pohronia, leží dedinka Prestavlky. To meno ma vždy fascinovalo a okrem toho sa tam nachádza aj európska rarita, o ktorej málokto vie.

Daulagiri

Tak ten hrebeň Ležisko - Žiar je zaujímavý, sú tam viaceré skalné útvary aj s výhľadmi, neoľutujete.

Tomka

daulagiri
Martin poznám. Bola som tam 2x a vždy bola nádherná inverzia.
Chystám sa niekedy znova, lebo ma zaujíma vrch Kožiar a hrebeň za ním od Ležiska po Žiar.

Daulagiri

Danka: Dolnoždanská skala (my ju voláme len Skala) je moje najdomovskejšie vyhliadkové miesto, chodím na ňu viac krát do roka. Je z nej najlepší výhľad na Žiarsku kotlinu.

Tomka
:) Michal, ja som počítačový autista a viem iba to čo ma niekto naučí :(, proste taká cvičená "opica" :):). Ale zavolala som omladinu, t.j. syna a aha už to viem! ):):):):)
MisoB

Malá technická: nikdy si nepísala "ako za starých čias" :) alebo :-) či podobné varianty?

Tomka

daulagiri
Ale Dolnoždaňskú skalu poznáš? /tu mal byť smajlík, ale neviem ho sem dať/.
Vtáčnik je úžasne skalnatý a preto ho mám tak rada. Minule sme lozili po skalách okolo Ostrého Grúňa - Suchá skala ,Macková...

FunTTomas
Áno, mňa fascinuje čo všetko sa dá ešte objaviť na našom malom Slovenštiatku.

FunTTomas

Opäť výborný článok. Pri pomníku som bol, keď sme išli cez Prochot, nad ktorým sme úplnou náhodou natrafili na obývanoú doslova "chalupu ježibaby" uprostred lesa. Ale či by som ju ešte nešiel, netuším. Neplánované objavy sú najlepšie.

Daulagiri

Som miestny (bývam v Dolnej Ždani), ale pri pomníku starých mládencov som ešte nebol, hoci o ňom viem. Tou zelenou značkou som síce šiel pred 12-timi rokmi, ale asi som vtedy prehliadol odbočku k nemu. No dakedy si tam určite zájdem. Skál ako na Suline je vo Vtáčniku veľa, len väčšinou sú ukryté v lesoch.

Martin knor

Tak Vam to vyslo na Sulinu az teraz. Pomnik starych mladencov je pekny, no najviac sa mi paci skalny amfiteater. Prochot nemam daleko, tak sa tam pojdem volakedy v zime pozriet.

Inak, uz sa mi stalo, ze soferoval autobus novy vodic a poprosil ma, aby som mu radil. Okrem toho kde ma zastavky (niektore nie su oznacene tabulkou) som mu na vypadovke vravel, do ktoreho pruhu sa ma tlacit, aby z nej vobec zisiel :-).

Tomka

Miroslav Pilát
Ďakujem za milý koment.
Pred pár rokmi by som neverila, že raz budem písať na Hiking. Mrzelo ma však, že o takýchto krásnych lokalitách sa tu málo píše a tak som sa rozhodla to skúsiť.
Bolo by škoda keby sa na tieto miesta zabudlo, veď často ani miestni o nich nevedia.

Miroslav Pilát

Pani Danka, neviem teda, ci toto budete citat, ale musim Vas pochvalit za krasne clanky a super "videjka" aj s odbornym vykladom. Su pre mna velmi inspirujuci, lebo ukazujete malo zname zakutia nasho krasneho Slovenska. Aj tento ma velmi zaujal, lebo som vyrastal kedysi v "zacmudenom" Ziari nad Hronom /60 az 80-te roky/ a myslel som si, ze jeho okolie ma uz nicim neprevapi, ale vidim, ze som sa mylil. A to som na cestnom bicykli, ale aj s bicyklom na pleci /MTB vtedy este neboli/, "povymetal" takmer vsetky kuty byvaleho okresu ZH /dnes ZH, ZA a BS/ samozrejme, ze aj Prestavlky aj Prochot. Vdaka za pekny clanok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma