Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jarné Wrota Chalubińskiego

Diskusná téma K článku: Jarné Wrota Chalubińskiego

Mesiac s mesiacom sa zišiel a máme tu pred sebou vrchol zimnej sezóny. Po upršanom usneženom týždni nás čaká niekoľko dní pekného počasia. Tentokrát pre nás tato vybral výstup do sedla na poľskej strane, a to Wrota Chalubińskiego (slov. Chalubinského vráta). Výstup si spestríme prespaním na horskej chate.

Daulagiri

Pekná túra, tieto Chalubinského Wrota som už obkukával od Temnosmrečinských plies, raz by som si tam chcel vyšľapať, ale skôr ma láka jeseň, uvidíme.
Pamätám že keď som bol raz večer pri Nižnom Temnosmrečinskom plese dobehol tam poliak a následne si to za šera šinul do tohto sedla. Pôsobil na mňa trochu vyplašený, akoby mal časový sklz.

Bazin

peter61, si ma odhalil ???? ...

Beta, je super, že sa učíš slovenčinu, neprestávaj, dobre Ti to ide.
Hej už sme pozerali do poľskej knihy a tam to l s čiarkou je, bez okuliarov som si ho ani nevšimol ????, zasa sme o niečo múdrejší ????. A ako sa číta?
Ondríka som presvedčil nech dá do textu aj poľské slová, aby to bolo autentickejšie- živšie.

Peter61
:-) Beata, veď bažin je nejaký elektrikár, či čo. Píše dĺžne, či sa mu zachce, alebo nezachce, a to je iba slovenčina : .... "vaše písmenka ?" -)
Beta

Bazin, prepáč, teraz vidím, že som to napísala nezmyslene. Išlo mi o to, že Tvoj syn popísal túru, ako by bol poľský turista, používa naše bežne slová a sa mi to veľmi páči. Mala by som napísať nie bol z naše strany, ale pochádzal. Predsa viem, že ste boli na túre na poľskej strane, veď Morskie Oko je naše! Možno by som mala nechať tú slovenčinu. Občas je lepšie nevedieť po slovensky.
Nemusíte študovať naše písmenká. Proste som napísala svoj názor na písanie zahraničných priezvisk.

Martin knor

Ondrej, musis mat s rodicmi viac trpezlivosti. Oni uz rychlejsi nebudu.

Peter61

OndrejM-aster :
ak nevládzeš ísť pomaly, musíš viac trénovať.

OndrejM-aster

Ďakujem za prečítanie
Peter61+martin knor-Včera na túre som celú dobu čakal kým ma rodičia dobehnú:-)

Bazin

Beta, budeme si musiet naštudovať vaše písmenka ????.
Boli sme z poľskej strany, a ďakujeme Ti za pomoc a užitočné informácie.

Martin knor

Peto, v tej sekcii uz boli aj stari rodicia s detmi. Teda ju nemozes brat tak striktne. Podla mna tam patri turistika, ked je viac generacii pohromade. (A dodal by som, ze ked je to pre vsetky tie generacie atraktivne - to tento tatransky vystup splna.)

Peter61

Martin,
nie, treba sekciu " Deti s rodičmi"

Martin knor

Parada, takto si predstavujem turistiku v sekcii "rodicia s detmi". Preco to v tej sekcii vlastne nie je? Ved si bral so sebou aj tata, ci nie? :-D

Rast

tak u nás sa bežne píše chalubinského, je to jednoduchšie a každý tomu rozumie...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma