Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Prielom Hornádu a Kláštorská roklina

Diskusná téma Prielom Hornádu a Kláštorská roklina

Zdravím. Mohli by ste mi niekto poradiť ohľadne túry - Prielom Hornádu? Chystám sa vyraziť klasicky po modrej z Podlesku do Letanovského mlynu a späť z Letanovského mlynu po žltej. Po ceste tam by som ale rád odbočil z tejto modrej trasy a pozrel si jedným vrzom aj Kláštorskú roklinu. Na rázcestí Kláštorská roklina by som odbočil na jednosmernú zelenú až ku chate Kláštorisko a odtiaľ by som sa rád vrátil na rázcestie Kláštorská dolina a pokračoval po modrej do Letanovského mlyna. Keďže zelená je jednosmerná, tudy cesta nevede. Na mape je ale žltý chodník vedúci od chaty Kláštorisko späť na rázcestie Kláštorská roklina. Išiel už niekto tadiaľto? Je možné sa po žltej vrátiť späť na modrú? Vopred veľmi pekne ďakujem za pomoc.

Jurcikm

Oukej :D Veľmi pekne ďakujem za rady. Takže vyrazím podľa pôvodného plánu z Podlesku, na polceste odbočím na Kláštorskú roklinu, vrátim sa po žltej a pokračujem po modrej do Letanovského mlyna. A potom pekne po žltej späť. Potom dám vedieť čo a ako :D

ValerGajdosik

Pri hrdle Hornádu zaparkuješ len kajak alebo traktor :)
Z parkoviska na Podlesku to máš pešo k hrdlu Hornádu cca 20-30 min.

MisoB

Žltú od Letanovského mlyna hore na Ihrík plánovali preložiť z toho strmého svahu okľukou. Daj potom vedieť, či už je to zrealizované (vo februári ešte nebolo).

Tomka

Myslím, že nie.
Máš dva rôzne názory. Daj potom vedieť ako si to zvládol.
Držím palce a prajem pekný zážitok.

Jurcikm

Veľmi pekne ďakujem za odpovede. Dá sa k tomu hrdlu Hornádu prísť autom a zaparkovať tam niekde? Je pravda že by mi to ušetrilo cestu z a potom do Podlesku.

ValerGajdosik

Áno, je možné sa vrátiť po žltej na modrú. Odporúčam vyraziť na túru z Hrdla Hornádu o 7:00. Časy uvádzané na smerovníkoch sú v Sl. Raji značne nadhodnotené. Pokiaľ nemáš francúzske barly tak to zvládneš za 2/3 uvádzaného času :)

Tomka

Samozrejme dá sa to. Tou žltou som už išla viackrát.
Len neviem či nemáš príliš veľké oči.
Podľa výpočtu je to síce "len" na necelých 6 hodín, ale čistej chôdze! Treba rátať aj s prestávkami a ak sa dostaneš do fronty na supačkách, alebo pod rebríkmi, tak sa čas môže pekne predĺžiť.
Slovenský raj si treba užiť v kľude s dostatočnou časovou rezervou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum