Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pieninský okruh: Haligovce – Veľký Lipník

Diskusná téma K článku: Pieninský okruh: Haligovce – Veľký Lipník

Pieniny – prielom Dunajca, plte, Červený Kláštor, Tri koruny. Kto by ich nepoznal? Výlet do Pienin bol ešte v mojom detstve dobrovoľne povinnou súčasťou ROH-áckych dovoleniek v Tatrách, dokonca som strávil dva týždne v škole v prírode priamo v kláštore. No vychádzky sme vždy ukončili pri prvom meandri Dunajca. Dlho plánovanú turistickú návštevu som uskutočnil až v zrelom veku... A keďže som toho chcel vidieť čo najviac, naplánoval som trasu v tvare podkovy, neskôr som ju zmenil na (takmer) okruh.

Sona

Pripomenul si mi, ze sem sa uz dlho chystam. Asi mimo letnej sezony :) paradne fotky.

Daulagiri

Toto je ozaj krásny kraj, bol som tu kedysi s rodičmi a aj zo školy, ale to je už aj 20 rokov dozadu. Chystám sa sem už dlho turistikovať, ale mám to od ruky tak mi to nevychádza. No scenérie aj na fotkách v článku sú malebné. Príjemné čítanie, ten večer aj ráno vyzerajú skvele.

Mahe

"Pieninské okruhy" mi pripomínajú moje putovanie pred viac ako 10 rokmi v tomto krásnom kraji.

Mňa na rozdiel od Martina hrebeňovky očarili - najmä Malé Pieniny: od chaty Orlica pri Dunajci po hraničnom hrebeni cez Šafranovku - Šľachovky na Vysoké Skalky (s odbočkou na Durbašku) a ďalej cez sedlo Rozdiel až po Obidzu.

Pekný okruh som robil aj zo Stráňanského sedla na hrebeň - Vysoké Skalky - Wawoz Homole - Jaworki - Biala Woda - Rozdiel - Vrchriečky a späť do Stráňanského sedla.

Tomka

Ako hovorí Martin - ak si chce človek Prielom Dunajca užiť, musí si privstať. Prejsť sa prielomom je však veľký zážitok. Pešo sa mi to páčilo oveľa viac ako na plti.
Škoda, že tie najkrajšie časti v Haligovských skalách značka obchádza.

Martin knor

Minulu jesen sme sli okruh cez Tri koruny s navratom z Kroscienka cez Prielom Dunajca. Na Troch Korunach skoro rano nebolo ani nohy, no hoci plte uz nepremavali, v Prielome Dunajca bolo po obede dost vela cyklistov. Viem si zivo predstavit, ake to tam musi byt ked plte premavaju.
V minulosti som siel aj hrebienkami (hranicnym aj tym nad Haligovcami), avsak neocarili ma. Ale Tvoje obrazky s inverziou su nadherne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov