Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Najstaršie kostolíky na Slovensku

Diskusná téma K článku: Najstaršie kostolíky na Slovensku

Minulú jeseň som plánoval malú túru na vrch Marhát v pohorí Považský Inovec. Ako to už býva zvykom, najskôr som len tak blúdil prstom po mape a zvažoval, odkiaľ tam pôjdem. Práve vtedy ma zaujal malý kostolík nad obcou Nitrianska Blatnica. Chcel som si o ňom niečo zistiť, a tak som začal trošku pátrať čo je to za stavbu.

Pavel Forgáč

Celkovo je škoda že ju tak trochu necitlivo zrekonštruovali. Chýba mi pri nej ten historický duch, ale zase lepšie ako keby je to ruina.

Martin knor

Zaujimave. Pri rotunde sv Juraja som bol velmi velmi davno, ako student, a v pamati mi neutkvela. Musim sa tam vybrat zas. Skoda ze je pri nej ta pristavba.

Pavel Forgáč

Ahoj, viem o tom. Tuším som to aj spomínal niekde pri opise prechodu Záhoráckej magistrály. Nevydal mi vtedy už čas na návštevu cisárskeho žrebčína a celkom ma to mrzí. Ale zase na druhej strane treba si niečo nechať aj na budúce blúdenie v tomto kraji :).

Vlapek

Ahoj Pavol, nedá mi nereagovať na Tvoje príspevky o mojej rodnej obci (stále v nej žijem). Jednu pamiatku si minul a to cisárky žrebčín v Kopčanoch. V objekte žrebčína je prístupné múzeum kde sú nálezy z vykopávok u kostolíka. Aj samotný objekt žrebčína stojí za prehliadku. Ak niekedy prídeš už bude vybudovaná cyklocesta od kostolíka na lávku cez Moravu a ku vykopávkam v Mikulčiciach. Termín otvorenia je koniec Októbra.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma