Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Štátne lesy TANAP-u neuznávajú niektoré pralesy a rúbu v nich

PaliT

Na ich fejsbúku ma ktosi presviedčal, že vyrúbať les v snahe zabrániť šíreniu lykožrútovej kalamity, je tiež ochrana prírody.

Takmer som si oblial klávesnicu.

Rc

ten navrh presunu sltanapu aj realne niekto kompetentny podal, alebo je to len dalsia promo politickej strany, ktora sa tuzi dostat do parlamentu?

Bp

@peter61_17.02.20/18:08...tu ste "vedle jak ta jedle" =)))

Lubo

@bp, jasne, nehodi sa kopat do mojich kolegov len preto, ze nehovoria to, co by si ty chcel pocut ;). Ak si to vies vyargumentovat cez fakty a nie cez srdeeenko, tak im kludne napis na editori@dennikn.sk. Hoci sa ti to nemusi zdat pravdepodobne, feedback beru celkom normalne a konstruktivne.

Bp

to@rc1_na dennik n nesmies kriveho slova povedat, tam je predsa ukryta všetka mudrost ludstva a dobro celeho sveta.

Bikemartin

P61, priemerný žurnalista so zápočtom z anatómie podľa scapuly na 1. fotky vie, že to bol diviak ;-)

rc1 -ŠL Tanap píšu v prvej vete sugestívne o obeti a v tretej už o koristi. Keby písali všade o koristi / pozostatkoch koristi, žiadny denník by si takú správu ani nevšimol.

Rc1

sona v tom clanku dennika bolo slovo uvedene uvodzovkach presne pre to aby to aj ostatni pochopili co tym chcu povedat. a vzhladom k diskusii okolo toho to aj vacsina tak "spravne" pochopila. obet vlka je normalna vec rovnako ako kazda obet svojho predatora. dennik n sa snazi manipulovat myslinkami svojich citatelov a evidentne sa im to aj dari. nikde som zo strany tanapakov nezaznamenal zeby sa lesnici nejako pozastavovali nad tym ze vlk dal dole diviaka. je to uplne bezna vec. a zo strany dennika pre norlamneho cloveka na prvy pohlad nepochopitelne preco chceli tu "obet" tak zvyraznit. je to ciste zavadzanie z ich strany s cielom manipulovat verejnou mienkou. teda mienkou ich citatelov...

Sona

Rc1, Dennik N od slova do slova odcitoval prispevok SL Tanapu a pridal k nemu 1 komentativnu a 2 informativne vety. Ake prekrucanie?

Pre ostatnych:
SL Tanapu:
Prinášame ďalšiu obeť vlkov zo včerajšej noci, neďaleko Tatranských Matliarov, priamo od náučnej trasy Pramenište. Je to len asi 5 km od Horného Smokovca. Tentokrát si na koristi pochutnávala celá svorka... K prípadu samotára len dodávame, že uvedeného vlka už sledujeme dlhšie obdobie. Nebol to prvý prípad, keď bol videný blízko obydlí. Jeho správanie skutočne nie je bežné... Dokonca sme nepočuli, že by sa podobný prípad na Slovensku doteraz vôbec odohral.

N:
Štátne lesy TANAP-u sa pohoršujú, že vlky v lese zožrali diviaka, potravu tohto prirodzeného predátora nazvali „obeťou“. Stalo sa tak pri náučnom chodníku Pramenisko pri T. Matliaroch. Oblasť je rezerváciou pre svoje unikátne mokrade.

„Prinášame ďalšiu obeť vlkov zo včerajšej noci, neďaleko Tatranských Matliarov, priamo od náučnej trasy Pramenište. Je to len asi 5 km od Horného Smokovca. Tentokrát si na koristi pochutnávala celá svorka… K prípadu samotára len dodávame, že uvedeného vlka už sledujeme dlhšie obdobie. Nebol to prvý prípad, keď bol videný blízko obydlí. Jeho správanie skutočne nie je bežné… Dokonca sme nepočuli, že by sa podobný prípad na Slovensku doteraz vôbec odohral,“ znie celý status lesníkov na Facebooku.

Rc1

ked som zbadal ze to uverejnil dennik "N" hned sa mi to nezdalo a radsej som si nasiel original prispevok tanapakov a nemylil som sa ako krasne nko zasa raz prekruca vysvetlenia inej strany. tanapaci sa nepohorsovali nad tym ze diviak sa stal obetou (neviem co je na tom cudne, kazdy predator ma svoje obete v prirode) ale ze tam lovi vlk so stratou plachosti. bezne ho fotia ludia v okoli smokovcov neutecie pred vlakom, pred ludmi ani pred traktorom ako bolo naposledy uverejnene aj s foto dokumentaciou. je to samotar a vymyka sa to beznemu spravaniu vlka. ale N-ko ma senzaciu...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma