Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Žliabok

Diskusná téma K článku: Žliabok

Počas túry v okolí Loviec som bol pod sedlom Rakyta príjemne prekvapený skromnou, ale napriek tomu takmer ideálnou útulňou. Pre turistov, prechádzajúcich hlavným hrebeňom Tribeča, sa takto ponúka možnosť prespať pod strechou, v krásnom prostredí, navyše hneď pri vodnom zdroji.

Pavel Forgáč

Zastavil som sa tu 21.1.2024. Dnu trochu bordelu tak som ho vzal dole. Na utulni niekto zjavne spal a nechal v ohnisku horieť oheň bez dozoru aj keď už odišli preč. Asi som ich aj stretol nad Zlatnom. Tak ak si to budete čítať vy idioti, tak oheň sa pri odchode vždy uhasí!! Keby tam neprídem tak možno zhorí les aj útulňa. Popritom 5 m od útulne tečie výdatný potok.

Pavel Forgáč

Zastavil som sa tu 7.12.2022. Všetko ok. Bol tu nejaký bordel. Horčice, chren, otvorené sušienky atď.. načo toto ľudia nechávajú na útulniach? To si fakt niekto myslí, že niekto bude jesť po niekom neznámom horčicu? Potom to tam len kvasí. Všetko som zobral do vreca a vyhodil v dedine do kontajnera. Na utulňu som priniesol novú metlu a návštevnú knihu. Tak snáď budú slúžiť. Prameň aktuálne iba kvapká. Bude trvať dlho kým sa naplní celá fľaša.

Tmax

Pridávam aktuálnu informáciu z 30.9.2021, kedy som v útulni prespal s mojim bratom. Prameň priamo pred ňou veľmi chabo kvapkal (rovnako ako v novembri 2020, kedy som tam bol 1. raz). Na severnej strane čistinky je ďalší prameň, no v štýle "naber si z kaluže". Voda stojí a je to skôr núdzové riešenie. Interiér stále v dobrom stave. Obaja ďakujeme za nocľah. PS: Zabudol som priniesť metličku na pozametanie, pritom pri prvej návšteve mi napadlo, že by sa uživila. Nabudúce...

Jana T.

Práve na Javorinke nás mladý pár dobehol. :)

Miroslav Svitek

Tento víkend sme sa vybrali z Topoľčian cez Javorový vrch s úmyslom tu prespať. Predbehol nás o 20 m miestny pár mladých zo Zlatna. Tak sme si útulňu len pozreli, nabrali vodu a vrátili sa hore k útulni Javorinka a nebanovali sme. Inak útulňa bola v poriadku.

Mnicky

Pred dvomi dnami nas pramen nemilo prekvapil - iba kvapkal, 1l/30 min :)

Hrosik

Čistá skromná útulnička blízko hrebeňa. Neobvyklá konštrukcia zo suda. Útulnička má aj ohnisko, lavičky a prameň slabšej výdatnosti s dobrou vodou. Ďakujeme za možnosť prenocovania.

Piter006

Neviem kto, ale je to veľmi štýlovo a nádherne účelovo urobená útulnička. Ďakujeme za možnosť prenocovania, keďže v noci boli 4’. Chatku a okolie sme upratali ako sa dalo, spevnili sme o jedno poschodie tehlami ohnisko a s úsmevom sa pobrali ráno ďalej. Vďaka ešte raz. Veľka pochvala.

Boro

Paráda. A dá sa to robiť i skromne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma