Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poslanci schválili novelu zákona o ochrane prírody

Diskusná téma K článku: Poslanci schválili novelu zákona o ochrane prírody

Parlament včera schválil novelu zákona č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny. Novelu kritizovali viaceré mimovládne organizácie. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) je s výsledkom spokojné. Asi najvýraznejšia zmena je to, že tzv. náhodnú ťažbu bude musieť schváliť orgán ochrany prírody. Náhodná ťažba je vopred neplánovaná, ide v podstate o likvidovanie následkov napríklad veternej či lykožrútovej kalamity.

Rc1

peter61 prednedavnomtubolprispevokodjednehoautoraktorytocosiakuratnapisaloJSpisalpresneonotebe :-)

Peter61

@ 20.9.2019 08:59 Beta: jedna vec sú emócie, druhá vec sú útoky, zavádzanie etc. Ak je prispievateľ registrovaný a je známe jeho meno + priezvisko. trochu to môže pomáhať. Opakujem , MôŽE. Nemusí.

Pred cca 7-8 rokmi tu bol diskutér, ktorý všade bol, všetko videl, všetko vedel a najmä to, čo a ako treba robiť v Tatrách. Bonzoval taľafatky (drobné priestupky) ochranárom. Navrch ešte začal útočiť na autorky. Každé ráno som zapol komp a keď tam bol článok od autorky, napísal som ako príspevok aspoň jedno slovo ( fajn, pekné, OK, a pod.) Obvykle som ten článok nečítal. Tým pádom dotyčný J.Š. vedel, že keď začne do tej ženskej rýpať, budem písať aj ja. Mal som pocit, že to pomáhalo.

Nejak ho odtiaľ vypoklonkovali/vystrnadili (= vyhnali).

@ 20.9.2019 09:53 martin knor
za tú "sebavychovu" Ti píšem 8 bodov zo 6. Ozaj to môže pomáhať.

Rc1

tomxxx vidis, u mna to bolo presne naopak. akurat som si to neodniesol ja ale moje auto. a ked som prisiel na to kto za tym bol, tak vtedy ta sanka padla mne.
Martin ok, beriem si tvoje slova k srdcu. :-)

Yetee

"Aj my zrusime anonymnych diskuterov, len to je trochu narocne cas popri ostatnom..."

Kde som to len čítal :)

Nik by nemal brániť príspevkom, ktoré sú slušné a k veci a malo by byť jedno, či to píše "anonym" alebo "registrovaný" :)

Ale malo by to platiť aj opačne a zrušiť príspevok ak je od veci alebo neslušný bez ohľadu na to, či je "registrovaný" alebo "anonym". V tejto diskusii sa takých "failov" dopustili obe strany. Budete mať odvahu na mazanie bez rozdielu :)

Pavol "Chodec" Horvath

Ten kto chce rozumne (nech uz ma hocijaky nazor na danu temu) diskutovat (to co pise nemusi davat zmysel a tak isto moze diskutovat ako male decko) nema a nebude mat problem sa zaregistrovat. Diskusne forum bez registracie laka hlavne provokaterov (alebo ako to nazvat).
Hiking (ludia ktorym patri stranka) urcuju pravidla, este som sa nestretol z debilnym pravidlom a registracia mi tak nepripada.
U mna osobne plati, ze ked niekto nie je schopny alebo ochotny sa zaregistrovat (viest debatu pod vlastnym menom) nie je hodny diskusie, to je ako keby som sa bavil z murom a nie z osobou.

Sona

Niekto Ti tu bráni písať príspevky, o čom ccheš, pokiaľ súvisia s témou fóra a sú slušné?

Yetee

Obmedzovanie slobody slova sa uskutočňovalo aj metódami kontroly vydávania koncesií a povolení :)
Proste, k určitým témam budú povolené len komentáre, ktoré sú v súlade s tou správnou "vierou a presvedčením".
Toto nie je cenzúra :) to je len stanovenie pravidiel :)

TomXX

rc1: kde som prosím uviedol nejaký konkrétny osobný údaj? Popísal som návod ako sa dá stotožniť "anonymný" príspevok s reálnou osobou. Mňa ako admina webu svojho času chceli "prísť na bavorákoch dobiť" a keď som im o 15 minút zatelefonoval a povedal moju adresu, tak z toho zrazu nič nebolo :)

Martin knor

Idealne by bolo, keby sa diskutujuci nemuseli registrovat, ale zaroven by sa diskutujuci registrovat chceli. Mozno by stacilo, aby sa prispevok cierneho panacika po 1 hodine automaticky mazal, hoci kdesi moze byt archivovany. A keby obsahoval zaujimavu informaciu, mohol by ho admin na popud niektoreho z dalsich diskutujucich vytiahnut spat na denne svetlo.

Pre rc1 (a dalsich). Ako kazdy, aj ja som zacinal v diskusiach (na SME) s nickom. Ale tak ako clovek dospieva, aj ja som si uvedomil, ze pri nicku neformulujem svoje nazory dostatocne precizne a obcas pisem z cesty. V ramci "sebavychovy" som sa preto vsade zacal podpisovat celym menom. To samo o sebe podstatne zlepsi kvalitu prispevkov. Skus to, uvidis sam. Ako pise Beta, vsetci sme ludia. Ale ti co sa schovavaju za cierneho panacika su v mojich ociach este deti. Respektovat ich mozno (ako Gretu), ale stale su to deti.

Lubo

Beta, odporucam si nastudovat vyznam slova cenzura a nedehonestovat obete cenzury tym, ze za nu budeme povazovat stanovenie pravidiel diskusie, medzi ktore pribudne (vo vacsine tem) povinna registracia, ktora je na internete dnes uplnym standardom.

Beta

Keď znova ide o obmedzenie možnosti diskutovania pre niektorých, dovolím si jedenkrát napísať svoj názor: pre mňa nezne to dobre. Prepáčte, ale pre mňa zne to trocha ako cenzúra. 1. Táto otázka je tu stále: ako nás overíte? Aj keď pod každým mojím príspevkom bude moje meno a priezvisko, predsa nikto z vás ma osobne nepozná, tak ja som tu stále anonymná osoba. 2. Popravde nechápem, o čo ide s Rc1. Čítam veľa príspevkov (ďakujem tím ktorí používajú diakritiku!), a nevidím dôvod, aby nemohol tu diskutovať. Má odlišný názor, ale predsa každý z nás smie mať svoj názor. Nevidím tiež, že sa správa neslušne. A okrem toho: čo znamená správať sa neslušne? Aj tu každý má svoj osobný názor. A kto overí, či ja som slušný diskutér? A podľa čoho? 3. V Poľsku sa povie, že všetci sme iba ľudia. Toto znamená, že každý má nejaké emócie. Ony vždy budú v diskusie, a občas budú väčšie než rozumné argumenty. Tých emócií sme tu zažili a zažívame všetci veľa aj od tých, ktorý diskutujú meritórne. Podľa mňa je to veľmi slušné fórum. Áno, niekto občas je nepríjemný, niekto sa naštve a urazí druhého. Nikto nie je ideál. 4. Mám obavu, že ak zatvoríte fórum pre ľudí, ktorí nechcú podať svoje osobné údaje alebo nechcú aby ich niekto overoval, neprídu tu noví ľudia.

Rc1

tomxx daj si pozor, lebo narabas s osobnymi udajmi a ak budes mat toho spominaneho stastia pomenej tak niekto tu z diskutujucich (nebudem radsej menovat) na teba moze podat trestne oznamenie

Lubo

Chceme to urobit tak, ze ostanu niektore temy, kde bude mozne stale prispievat bez nutnosti registracie. Napriklad forum k mape, k priebehu turistickych chodnikov a podobne. Proste tam, kde chceme, aby bola co najmensia bariera v prispievani. Tie temy vsak budeme velmi silno moderovat. Inde bude nutna registracia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma