Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Javorinkou k hrebeňu Malej Magury

Diskusná téma K článku: Javorinkou k hrebeňu Malej Magury

Pekné počasie Mariánskeho leta mi spôsobilo alergické svrbenie piat. Jediným medikamentom bola možnosť to rozchodiť. Ordinujem si dva juhovýchodné podcelky Strážovských vrchov. Prechod hrebeňom Javorinky a prejdenie hrebeňa Malej Magury, ktoré lemujú v poloblúku severozápadný kraj hornej, Pravnianskej, časti Hornonitrianskej kotliny.

Martin knor

Siel som tuto trasu s krpcom tri dni, hoci my sme zacinali na zst Klastor pod Znievom. Cely prvy den nam prsalo, prestalo az podvecer. Prisli sme do Fackovskeho sedla, kde vravim: "Vybehneme tymto svahom a hore si postavime stan." Nato sa krpec rozreval. A tak sme spali v hoteli v sedle. To sa mi dovtedy ani odvtedy nestalo, v hoteli som sa citil ako ryba na suchu.

JV uplaz Homolky tvori travertin. Na bralach su lezecke trasy, cosi sa da vyliezt aj bez istenia, a je tam nadherne skalne okno. Oplati sa tam pozriet.

Na druhu stranu, clanok spomina Temessku skalu. Tam som este nebol. Zrejme sa tam vyberiem v zime na snezniciach.

Jana T.

Pútavo opísaná krásna túra. A tie pirule aj mne fungujú. :) Začiatočný kopček z Fačkovského sedla som si včera vyskúšala. :) Samozrejme, že pred tým bol Kľak.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma