Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolomity – Cascata Rio di Fanes

Diskusná téma K článku: Dolomity – Cascata Rio di Fanes

Dolomity sú jedno z mojich obľúbených miest a nikdy dlho neváham, keď je možnosť sa tam vrátiť. Tento rok som ich navštívil dvakrát a zakaždým sa dostala do programu aj turisticko-ferratová prechádzka v oblasti Province of Belluno. Príjemný a relaxačný okruh s prechodom okolo vodopádov Cascate di Fanes je spojený s lezením cez ferraty, ktoré sú vybudované pri oboch veľkých vodopádoch.

MisoM

Tak ja mam Dolomity rad, ked sa da tak tam zajdem aj kazdy rok. Taak ale zase treba si aj sny plnit :-)

Tak je tam moznost z trasy k vodopadom ist aj na Col Rosu ako pises Martin, mal si ist rovno :-D a dosiel by si k vodopadom. Ale tak je to zase taka nenarocna trasa na oddych, davno ked so ju siel som ani nebol az pri tom druhom vodopade, tam som dosiel az tento rok, ale stalo to za to :-)

Daulagiri

Tie vodopády vyzerajú úžasne a tie prechody poza ne sú zaujímavé. Celkovo Dolomity sú jeden z mojich snov, snáď sa raz splní. Pekná inšpirácia.

Martin knor

Velmi pekne. Tusim som o tych vodopacoch uz cosi cital (mari sa mi ze na hikingu), ale mam pocit, ze iba o spodnej casti. Aj som rozmyslal, ze sa tam pojdem pozriet, ked som bol v juli v oblasti Tofan, ale mal som na to prilis pekne pocasie. A tak som sa trepal co najvyssie :-?. Akurat stvrty den som uz nevladal, tak som siel na Col Rosa. Cestou spat som si pozrel tu miniodbocku do rokliny nad parkoviskom - tam by mohli vybudovat feratu.

Eric

Boli sme, je to parada. V podstate sme na to natrafili uplne nahodou, kedze som vytiahol celu rodinu na Ponte alto (den predtým som tadial bezal a skoro som odpadol z toho vyhladu, tak som ich tam musel zobrat). A zacali sme skumat, kam vedie ta lavka s tym tajomnym lanom :)))

MisoM

treba, ked budes mat prilezitost, oplati sa :)

MisoM

Urcite sa oplati, je to taka ferratka na oddych a hlavne pekne na pohlad. Teda vlastne dve ferratove oblasti :)

Adushka

Super Mišo, vďaka za článok. Ja som po týchto vodopádoch pokukovala, keď sme boli v Dolomitoch v 2017, aj kešku sme tam mali, tak sme premýšľali, že sa prestriedame pri Dite a prejdeme si aspoň tú ferratku bližšiu k parkovisku. Ale potom sme sa rozhodli robiť radšej spoločné výlety, aj sme boli vo Fanes z druhej strany potom :) Ale na toto sa raz teším, určite to je stále v plánoch :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov