Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo Omšenia cez Baské, Homôľku a Bartošovicu

Diskusná téma K článku: Okolo Omšenia cez Baské, Homôľku a Bartošovicu

Bez mučenia sa priznám, že Strážovské vrchy sú pre mňa takmer nedotknutým terénom. Lezenie pri Omšenskej Babe a silvestrovský pobyt v Chvojnici sa odohrali ešte hlboko v minulom tisícročí. Už ani neviem, prečo som sa začal ňúrať v mape práve okolo Omšenia – vrchy, výhľady, pramene, prístrešky – každopádne sa mi zrodil v hlave hrubý koncept. Najprv som mal ísť sám, ale potom sa Monike podarilo odtrhnúť sa od povinností, a tak sme mohli vyraziť v kompletnej zostave aj s Hugom a Čili.

Daulagiri

Krása tento článoček, žasnem nad tým rôznorodým luxusným varením :-) To ja vždy len odbijem nejakou vifonkou na plynovom variči keďže neviem variť.
Strážovky moc nepoznám (bol som len na Strážove a Rokoši), ale rôzne plány tu mám. Tak vďaka za inšpiráciu a krásne fotky.

Beta

Tvoje ďalšie skúsenosti s varením prinesli mmoje ďalšie horské spomnienky :-) Predtým to boli Jizerské hory, a teraz tento čajník na fotke pripomenul mi môjho otca, on do hôr chodieval s takýmto čajníkom :-)))
Článok je samozrejme veľmi zaujímavý, však tie terénne autá, motorky, štekajúce psy a oslavy nie sú dobrá reklama pre toto pohorie. Samozrejme ja toto píšem z pohľadu introverta :-)

Prdič

papaláši a úradní šimli nám do toho nebudú ondiať ak dovolíš... by som aj ten dĺžeň okomentoval že veď nebuďme malicherní, ale toto, to je už priveľa

Prdič

asi naráža na to že to niekto premenúva na Baské

PaliT

Strážovské vrchy sú super, určite sem budeme viac chodiť.

Ešte by som rád dodal, že vrch spomínaný v článku sa volá Baske. Chata je Baske, tú našťastie nikto k zmene názvu nedonúti. Tak sa tomu hovorí celé stáročia, to len nejaký úrad v ďalekom meste sa tvári, že chráni jazyk; v skutočnosti tí regulátori glajchšaltujú mnohorakosť názvoslovia, ochudobňujú slovenčinu o bohatosť a pokúšajú sa vnucovať miestnym aj vzdialeným obyvateľom neprirodzené názvy. Tento neduh je bohužiaľ rozšírenejší, ako mi je milé.

Baske, opakujem, Baske.

Martin knor

Strazovske vrchy su nadherne. Tuto trasu som presiel skoro celu, chybaju mi iba useky okolo Omsenia a pod Baske. Co mi pripomenulo, ze tie brala pod Baske som si chcel popozerat.

Pred 2 rokmi sice pod Omsenskou Babou neboli smerniky, ale znacky dalej boli a mari sa mi ze hore bola aj vrcholova kniha. Skoda, ze ste nevybehli na Slopsky vrch, je z neho celkom pekny vyhlad.

Inak, na jar su tie luky, ktore ste obdivovali, plne prvosienok a vstavacov.

TomXX

Super, mne Strážovské vrchy celkom prirástli k srdcu, nie je to pre mňa ďaleko ako Fatra či Tatry a dá sa tam túlať donekonečna. Časť z tebou popísanej trasy mám prejdenú, Hoľazne sú super, aj Vlčinec kúsok vedľa. Ešte si robím zálusk na lazy okolo Valaskej Belej, len to tam neviem namotať na jeden deň, holt, bude sa bivakovať. Za to môže Boro a jeho príbeh hiking.sk/…/horna_stredna.html

Nejaké inšpirácie pre Strážovské vrchy - turistika.sitepoint.sk/…/stra…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma