Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fjällräven Abisko Lite 1 – ľahký stan pre jedného

Diskusná téma K článku: Fjällräven Abisko Lite 1 – ľahký stan pre jedného

Pri balení sa na týždňový jesenný prechod naťažko som riešil hmotnosť výstroja a stany, ktoré mám doma, vážili viac, ako by sa mi páčilo. Požičal som si preto ľahký jednomiestny stan Fjällräven Abisko Lite 1. S touto značkou sa nízka hmotnosť väčšinou nespája, skôr naopak, no tento stan je výnimkou. Ide o jednomiestny dvojplášťový stan tunelovej konštrukcie s hmotnosťou pod 1,8 kg. Iste, nájdu sa gramárske špeciály, ktoré sú ešte ľahšie, no úlohu zohralo aj to, že že som išiel do domovského prostredia stanu – na Kungsleden do Švédska.

Jiku2

je to podobne reseny stan jako muj Tarptent Scarp1, vcetne mnohych detailu. tento ma jen vice ukotvovacich bodu (Tarptent ma ale i moznosti improvizace s vlastni ukotvovaci sadou), takze jo, vyjde to nastejno. ja jsem s timto typem stanu naprosto spokojeny a nemenil bych. kaslat na nejake "huba buba" MSRka. tyhle stany jsou univerzalni, variabilni, rychle se stavi i bali a diky pridavnym tycim i perfektne stabilni a do urcite miry i samonosne (teda alespon v pripade Scarpu).
jinak Scarp1 je oproti Abisku cca o 250g lehci a o 120EUR levnejsi a ma 2 vchody.

Lubo

Jiku2: kludne napis recenziu, radi ju uverejnime.

PaliT

Páči sa mi, že tropiko sa dá postaviť zvlášť.

V teste sa to nespomína, ale varenie v stane asi neprichádza príliš do úvahy, či?

Prekvapila ma hmotnosť tohto stanu, toľko váži aj dvojmiestny Ferrino Lightent, s ktorým sme v minulosti pochodili veľa túr, hovoríme o stane s dvomi vrstvami a to sa tam okrem batohov napratali ešte aj naši jorkšírici. Keď som išiel sám, dokázal som v ňom aj skromne navariť.

Rast

takto vyzera přespání za rozumnou cenu :-D

Lubo

PaliT, varil som tak, ze varič bol vonku. Keď voda zovrela, zalial som si expedičnú stravu. Všetko zvnútra ale varič mimo stanu. Vnútri som to zjedol :-).

Celkovo varenie vnútri stanu nie je vec, ktorú rád robim.

Boro

Prehliadol som to, alebo tu naozaj nie je uvedený vnútorný rozmer ???

Ludvik P.

Je mnoho lehčích a nebo stejhně těžkých a větších stanů a hlavně levnějších.

Máme Kelty Grand Mesa 2 za asi 120USD a má necelé 2kg...úplná pohoda.

Lubo

Ludvik, kludne napis recenziu o tom stane.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma