Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fjällräven Abisko Lite 1 – ľahký stan pre jedného

Diskusná téma K článku: Fjällräven Abisko Lite 1 – ľahký stan pre jedného

Pri balení sa na týždňový jesenný prechod naťažko som riešil hmotnosť výstroja a stany, ktoré mám doma, vážili viac, ako by sa mi páčilo. Požičal som si preto ľahký jednomiestny stan Fjällräven Abisko Lite 1. S touto značkou sa nízka hmotnosť väčšinou nespája, skôr naopak, no tento stan je výnimkou. Ide o jednomiestny dvojplášťový stan tunelovej konštrukcie s hmotnosťou pod 1,8 kg. Iste, nájdu sa gramárske špeciály, ktoré sú ešte ľahšie, no úlohu zohralo aj to, že že som išiel do domovského prostredia stanu – na Kungsleden do Švédska.

Lubo

Ludvik, kludne napis recenziu o tom stane.

Ludvik P.

Je mnoho lehčích a nebo stejhně těžkých a větších stanů a hlavně levnějších.

Máme Kelty Grand Mesa 2 za asi 120USD a má necelé 2kg...úplná pohoda.

Boro

Prehliadol som to, alebo tu naozaj nie je uvedený vnútorný rozmer ???

Lubo

PaliT, varil som tak, ze varič bol vonku. Keď voda zovrela, zalial som si expedičnú stravu. Všetko zvnútra ale varič mimo stanu. Vnútri som to zjedol :-).

Celkovo varenie vnútri stanu nie je vec, ktorú rád robim.

Rast

takto vyzera přespání za rozumnou cenu :-D

PaliT

Páči sa mi, že tropiko sa dá postaviť zvlášť.

V teste sa to nespomína, ale varenie v stane asi neprichádza príliš do úvahy, či?

Prekvapila ma hmotnosť tohto stanu, toľko váži aj dvojmiestny Ferrino Lightent, s ktorým sme v minulosti pochodili veľa túr, hovoríme o stane s dvomi vrstvami a to sa tam okrem batohov napratali ešte aj naši jorkšírici. Keď som išiel sám, dokázal som v ňom aj skromne navariť.

Lubo

Jiku2: kludne napis recenziu, radi ju uverejnime.

Jiku2

je to podobne reseny stan jako muj Tarptent Scarp1, vcetne mnohych detailu. tento ma jen vice ukotvovacich bodu (Tarptent ma ale i moznosti improvizace s vlastni ukotvovaci sadou), takze jo, vyjde to nastejno. ja jsem s timto typem stanu naprosto spokojeny a nemenil bych. kaslat na nejake "huba buba" MSRka. tyhle stany jsou univerzalni, variabilni, rychle se stavi i bali a diky pridavnym tycim i perfektne stabilni a do urcite miry i samonosne (teda alespon v pripade Scarpu).
jinak Scarp1 je oproti Abisku cca o 250g lehci a o 120EUR levnejsi a ma 2 vchody.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma