Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Glarnské Alpy - okolo jazier pod Pizolom

Diskusná téma K článku: Glarnské Alpy - okolo jazier pod Pizolom

Zažil som čosi zvláštne. FB mi poslal spomienkovú fotku presne spred siedmich rokov. Absolvoval som celodennú túru k masívu hory Pizol. V ten istý deň čítam článok v slovenskej tlači o smútočnom stretnutí na počesť zániku ľadovca pod týmto vrchom. Taký silný signál nemôžem ignorovať. Bude ďalší príspevok v sérii z alpského regiónu. Síce trošku historický, ale zaujímajú ma aj dejiny.

Vladimir.

Mechanizmus bol aj pre mňa záhadou. Asi len ja som tam hore vystupoval bez lanovky. Vďaka lanovkám a atraktivite to tam bolo trochu ako na tatranských chodníkoch. Ja som sa dostal len nad 2500 metrov.

Martin knor

Dufal som ze napises, co je to za mechanizmus nad Wildsee. Vypada to ako navijak. (Zeby nim spustali carodejnice do jazera :-D ?)

Pozrel som si mapu - su tam neskutocne vyskove rozdiely. Mesto ma 500 mnm a Pizol 2844. Mna by lakalo ist hore, ale to je bez lanovky prakticky nemozne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma