Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový cykloturistický most cez Moravu pri Kopčanoch

Boro

Znovu som navštívil "(ne)pracovisko okolo kostolíka a znovu som v šoku. V prvom rade -už je vybudovaná cyklotrasa od holíč.zámku. Špecialitou trasy so nájazdné ostrovčeky ktoré vás naučia kaskadérske kúsky na biku .To musel vymyslieť len idiot s diplomom. Samotná kaplička za celý rok doznala úžasné zmeny. Jej podoba sa prudko mení tým, že ju omietajú a tak dúfam, že tam dajú ešte aj brizolit v národných farbách, platové okná a neon od Mac Donalda. Zato informačné tabule či centrá sa stále nekonajú, nie je tam ani tá najmenšia infomácia či historický výklad ku pamiatke. Absolútne vôbec nič.

Phalike

Ja by som ešte dodatočne ocenil úžasné a dychberúce rustikálne stvárnenie dočasného oplotenia stavby, kombinácia guľatiny a reziva v spojení s pletivom je famózna. Táto cena im ale nebude udelená v kategórii tradičnej architektúry z dôvodu použitia pletiva namiesto tradičnejšieho a prírodnejšieho vŕbového prútia :)

Boro

Tak som zo slzou v oku sledoval minulý týždeň odovzdávanie cien za krajinnú architektúru a s potešením v srdci som videl uja Viskupiča, ako preberal cenu za krajinnú výstavbu v okolí kapličky sv. Margity - tu v tomto článku uvedenej. Šikovne podvodnícky zamierená kamera ukazovala cestu vinúcu sa okolím kapličky a "vybavenú" (tak to hovorili) informačnými a oddychovými centrami. Sadol som teda na bicykel a šiel sa osobne ponadchýňať nad tým oceneným a odmeneným veledielom. A objavil som , že žiadne informačné a oddychové centrá na trase niesu. Sú tam len akési podivné znaky z minulého roku niečoho, čo možno bolo plánované, ale súdruhovia sa na to vysr..li a ani o krok to nepokročilo. Nie je vybudované parkovisko pre mototuristov, hoci úplne zbytočná a nezmyselná cesta tam urobená je. Zo smeru od Kopčian- žiadna informačná tabula. U samotnej kapličky dve maringotky, dočasný plot a to je všetko. Ale vyznamenania sa už odovzdali, recepcia a žranica prebehla, televízia klamala ako vždy a teda nič nového pod slnkom. Len tak ďalej- súdruhovia, národ vás miluje.

Boro

Viete chalani čo ma se..ie, že stále máme dediny bez pitnej vody, lebo nie su prachy na stavbu vodovodu, stále máme dediny bez čističiek odpadu, stále nám padajú schátrané mosty a zosúvajú sa staré cesty, a my robíme takúto zlodejinu.Fuj.

FunTTomas

boro: to bude cyklistická diaľnica, čo cesta to prikazaný smer jazdy. Asi sa očakáva do budúcna veľká premávka, lebo sa prejde na bezmotorovú dopravu. :-)

Boro

Dnes som sa tam bol zasa pozrieť a skoro som spadol z bicykla. Od Holíčskeho zámku sa buduje nová cesta ktorá bude súbežná so stávajúcou družstevnou asfaltkou ktorá je v celkom dobrom stave.Nová cesta bude dlhá cca 2,4 km a zoberie krajine len 120 árov poľnohospodárskej pôdy a čo tá sranda bude stáť, to si neviem predstaviť.Ale veď čo? Sme predsa bohatá krajina, kde nám už nič nechýba, tak prečo by sme nemohli mať dve asfaltky súbežne 5 metrov od seba.Pánabeka, toto je svet !

Boro

PeterS36 : Dve oddychové plochy (!) sa budujú v úseku od mosta cez Výtržinu po hrádzu Moravy, t.j.na úseku 1 (jedného) km , a sú od seba vzdialené cca 300 m. Výhľad do okolia tam nie je a nebude žiadny, pretože je to úplná rovina a tak budete vidieť len napr.vpravo lán kukurice a vľavo lán repy. Naviac je to holý nezmysel, lebo každý kto zíde dolu z hrádze poletí po novej "dvojfarebnej"asfaltke ku kostolíku. Čo je však úplné čudo, sú dve cesty od rozcestníka ťahajúce sa takmer rovnobežne. Jedna ide po starej zelenej značke a druhá ( ?) poza kostolík vo vzdialenosti cca 20-30 m. Asi niekto predpokladá, že by mal cyklista zliezť z bicykla a ísť sa pozrieť na kostolík. Na čo slúži druhá cesta, ktorá ide až ku potoku, to neviem. Mohla by byť pre mototuristov, ale nikde nie je parkovisko a naviac je vjazd označený dopr.zn." Zákaz vjazdu". A je to ako naschvál v najužšom mieste cesty, kde niet miesto na zaparkovanie auta a ani na otočenie.Vzdialenosť od "Zákazu" ku kostolíku je 1 km a len blázon môže očakávať, že sa mototuristi vyberú s deťmi a kočíkmi tadiaľ, keď naviac kostolík odtiaľ ani nieje vidieť, lebo ho zakrýva ruina stareého kačína. Je vidieť , že tu sa zbytočne a neúčelne rozhadzovali peniaze, veď z cudzieho krv netečie. Stačilo držať sa starej cesty (viď satelit.mapu) ktorá vedie okolo kanálu Výtržina. Tam urobiť oddychové a informačné miesto. Vôbec by to nerušilo pohlaď na kostolík a bolo by to logické. Úžasné je aj osadenie ďalšími značkami. Od "Zákazu vjazdu motorových vozidiel" je cyklotrasa osadená značkou "Cesta pre peších" a to až po most cez Výtržinu. Ďalej je už značka : Cesta pre peších a cyklistov" , mám tomu rozumieť tak, že budem musieť zosadnúť z bicykla a ísť peši ??? Neviem, kto robil celý projekt, ale je to zmrvené, až hrôza.

PeterS36

Most bude oficálne otvorený 29.10. Napriek tomu sa cez neho dá už bez problémov dostať. Čo sa týka okolitej infraštruktúry, budú ešte dobudované dve oddychové plochy na cyklotrase s výhľadom do okolia. V bezprostrednej blízkosti kostolíka predpokladám nebudú žiadne väčšie objekty, aby nerušili atmosféru miesta. Na druhej strane, áno, mohlo by tam byť viacej informačných tabúĹ, možno ale pribudnú s oficálnym otvorením mosta a cesty.

Cena bola mimochodom za most aj komunikácie.

Kleine

"29.10. 2019 proběhne oficiální otevření lávky přes řeku Moravu", zdroj: Turistické informační centrum Mikulčice

FunTTomas

Kamzikjardo: a si zober aké cyklodiaľnice k lávke vybudovali...

kleine: úradne lávka nie je otvorená, ale to neznamená, že budú cyklisti čakať do decembra, kým to úradníci odklepnú. Treba využiť priaznivú jeseň, keď sa už tade dá jazdiť na vlastné riziko. Radšej v babie leto ako v mraze a snehu.

Kleine

Len mám pocit, že ten most ešte nie je oficiálne otvorený. Aj na priľahlých tabuliach je aktualizovaný termín dokončenia 12/2019.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma