Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hontianske Nemce – Viničný vrch – Sebechleby

Diskusná téma K článku: Hontianske Nemce – Viničný vrch – Sebechleby

Keď sme sa chystali do Dudiniec, všimol som si, že na TuristickaMapa.sk pribudli miestne značenia. Zo Sebechlieb do Dudiniec som po zelenej už išiel, a tak som privítal možnosť ísť okolo Sebechlieb po miestnej modrej značke, ako odbočke z modrej Hontianske Nemce – Počúvadlianske jazero. Totiž, dostať sa tam alebo z tade do Dudiniec bolo nemožné, a naopak, do Sebechlieb chodil autobus často. Čakalo ma však jedno prekvapenie za druhým a ani jedno nebolo príjemné.

Svatopluk Štěpánek

Pre Moniku Kotianovú: 100% súhlas, tie vinárske osady sú nádherné ako celok, ale aj ako jednotlivé stavby. B. Štiavnica a jej oblasť s jej tajchami vcelku blízko, pekné doliny Klastavského a Belujského potokov atď atp

Tono

Svatopluk, aha, uz viem, išiel som tadiaľ na jar v roku 2021. Vtedy stáli obe provizórne premostenia. Pri ich prechode treba zvýšiť ostražitosť!!! Tohoročný stav nepoznám.

Svatopluk Štěpánek

pre Tono
PRIBLIŽNE 1.200 m po zelenej zo Sebechlieb je stavba, na jej úrovni Belujský potok prekračujú dva "mostíky", čo je možno prisilné slovo, sú to dve veľmi provizórne lavičky.

Tono

Svatopluk Stepanek, ktory mostik mas na mysli???

Svatopluk Štěpánek 7

Cesta Sebechleby - Dudince: Miroslav, ako ste si poradili s tými čudnými, pre mňa nedôveryhodnými mostíkmi pri bývalom mlyne pri Sebechleboch ?

Svatopluk Štěpánek

Radostná novina: značenie ( štvorec našikmo delený modrobiely ) od Krejd je dobré, bez potiaží som včera prešiel.
Diky za postreh o teráskach - ja som sa nazdával, že by to mohli byť zvyšky po vinohradoch, teraz som si istejší. Je to vlastne trasa po troch vinárskych osadách: Podvŕšok, Mladá hora a Stará hora.

Tomka

Včera sme prešli okruh zo Sebechlieb cez Mladú a Starú Horu po miestnom modrom značení a potvrdzujem, že je naozaj veľmi zlé. Nebyť navigácie asi by sme blúdili ako Miro. Niektoré úseky sú v pohode, ale na križovatkách a neprehľadných úsekoch často značenie chýba. Čerešničkou bol smerovník Viničný vrch. Žlté značenie posielalo dvoma smermi. Jedným na Opatov vrch a druhým do Sebechlieb. V teréne však značky neboli žlté, ale modré! Aj tie na určitých úsekoch boli nahradené modrými šípkami na stromoch. Ale trasa to bola pekná.

Monika kotianova

Začiatkom októbra som sa bola tiež tri dni túlať v okolí Krupiny. Vybrala som si tiež trasu zo Sebechlieb po miestnom značení po modrej značke. Súhlasím z autorom článku. Je tam nedostačujúce značenie, chvála Bohu používam mobilnú aplikáciu Locup Pro. Po Klasitavky to bolo bezproblémové široká cesta, neskoršie nevýrazný chodníček. Veľa turistov tade asi nechodí. Od jedného miesta sa všetky značky stratili a ešte som aj v tom mieste vyrušila stádo divých prasiatok. Po ceste stretala aj veľa srniek. A pritom táto oblasť má veľký potenciál nie je to okukané. Odporúčam návštevu vinných pivníc na Starej Hore. Bola som tam v pracovný deň a počasie bolo také pochmúrne. Ujali sa ma tam dvaja vinári, mohla som nahliadnuť aj pofotiť v ich pivniciach. Jeden sa volal Jožko Husák a jeho pivnica Konkordia, čo som sa tam ja dozvedela informácii o víne.

Miroslav Svitek

Ak sa trošku vyznáš v pohybe lesom mimo značiek, tak niet sa čoho obávať. Bude ešte Sása - Krupina, len niet času písať.

Ade.e

Ako pocitam, treti clanok z okolia Sebechleboch. Pobyty v Dudinciach vyuzivas na turistiku plnymi duskami. :)
Skoda, ze ja mam to tak daleko, lebo tiez by som sa tam rad potulal. Ale na dalsi rok sa tam uz isto vyberiem.
Fotky z clanku su pekne, ale v clanku to vyzera na riadny boj, takze ten opis prirody som si velmi nevychutnal.
Cize pre mna ako potencionalneho navstevnika tohto miesta, na znacenie sa neda spolahnut a bez navigacie to nemam skusat, ze?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma