Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jamské pleso a Rakytovské plieska

Diskusná téma K článku: Jamské pleso a Rakytovské plieska

Alebo Tatranský slnečný kúpeľ. Tohtoročné októbrové babie leto bolo dlhé a ustálené. Priťahovalo nielen cez víkendy veľmi veľa turistov. Najnavštevovanejšie miesta praskali vo švíkoch. V takomto období je lepšie si vybrať menej navštevované lokality. Tak sa vyberám na vychádzku, kde sa nabažím slnka, výhľadov a plnými pľúcami budem dýchať tatranský vzduch.

Myshell

Jej, presne túto trasu som šla o pár dní neskôr aj ja, už fajne mrzlo... je to jedna z mojich naj (pod)tatranských prechádzok a tiež tam zatiaľ stretávam iba líšky. :)
A, našla som v knihe od M. Lackoviča (Plesá, 2015) jednu fotku, a spravila som teraz 1.11. záber z toho istého miesta. Pekne sa to tam zmenilo od "kalamitných" rokov.

Martin knor

Na ten naucny chodnik sa chystam dlho, ale este stale na to nebolo dostatocne skarede pocasie. Podla obrazkov sa vsak zda, ze chodnik coskoro zanikne :-(.

Adushka

Aj my sme sa motali koncom semptebra na týchto miestach. Keďže sme boli s deťmi a nechceli sme stretať ľudí, tak sme si zvolili nasledovnú trasu - parking pri ceste slobody (na malom parkovisku) tak cca 400 m od rázcestia Jambrichovo, potom po modrej značke, kde sme nestretli ani nohy, ešte boli čučoriedky a brusnice, čiže mňamka a poriadne terénne zdržanie, pripojili sme sa na magistrálu, potom k Jamskému plesu, po pauze návrat rovnakou trasou, ale s odbočením na náučný chodník Rakytovské plieska. Návrat k autu po zelenej. Bolo to výborné, ľudia len pri plese, to ľudoprázdno sa nám veľmi páčilo (najmä keď druhý deň sme dávali vodopád Skok a bolo to ako na Václaváku, blee). Inak Martin, ono to vyzerá neprechodene, ale ľudia tade chodia, len teda podstatne menej ako inde. Pridávam aj ja nejaké fotky :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum