Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jamské pleso a Rakytovské plieska

Diskusná téma K článku: Jamské pleso a Rakytovské plieska

Alebo Tatranský slnečný kúpeľ. Tohtoročné októbrové babie leto bolo dlhé a ustálené. Priťahovalo nielen cez víkendy veľmi veľa turistov. Najnavštevovanejšie miesta praskali vo švíkoch. V takomto období je lepšie si vybrať menej navštevované lokality. Tak sa vyberám na vychádzku, kde sa nabažím slnka, výhľadov a plnými pľúcami budem dýchať tatranský vzduch.

Adushka

Aj my sme sa motali koncom semptebra na týchto miestach. Keďže sme boli s deťmi a nechceli sme stretať ľudí, tak sme si zvolili nasledovnú trasu - parking pri ceste slobody (na malom parkovisku) tak cca 400 m od rázcestia Jambrichovo, potom po modrej značke, kde sme nestretli ani nohy, ešte boli čučoriedky a brusnice, čiže mňamka a poriadne terénne zdržanie, pripojili sme sa na magistrálu, potom k Jamskému plesu, po pauze návrat rovnakou trasou, ale s odbočením na náučný chodník Rakytovské plieska. Návrat k autu po zelenej. Bolo to výborné, ľudia len pri plese, to ľudoprázdno sa nám veľmi páčilo (najmä keď druhý deň sme dávali vodopád Skok a bolo to ako na Václaváku, blee). Inak Martin, ono to vyzerá neprechodene, ale ľudia tade chodia, len teda podstatne menej ako inde. Pridávam aj ja nejaké fotky :)

Martin knor

Na ten naucny chodnik sa chystam dlho, ale este stale na to nebolo dostatocne skarede pocasie. Podla obrazkov sa vsak zda, ze chodnik coskoro zanikne :-(.

Myshell

Jej, presne túto trasu som šla o pár dní neskôr aj ja, už fajne mrzlo... je to jedna z mojich naj (pod)tatranských prechádzok a tiež tam zatiaľ stretávam iba líšky. :)
A, našla som v knihe od M. Lackoviča (Plesá, 2015) jednu fotku, a spravila som teraz 1.11. záber z toho istého miesta. Pekne sa to tam zmenilo od "kalamitných" rokov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov