Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistické značkované trasy

Daulagiri

Po tej zelenej som schádzal minulé leto z planiny a mal som trošku problém trafiť na žel. stanicu v Novej Maši. Ešte sa sem niekedy chystám tak je super vedieť o tejto zmene.

Misob

Vcera som prechadzal autom cez Branisko (kedze tunel je zavrety) a zbadal som, ze modra zo sedla Smrekovice je potiahnuta dolu popri ceste az kdesi k motorestu (smerom na Presov) a odtial odbocuje smerom na Slubicu. Nevie niekto jej presnejsi priebeh?

Bulat

Zdravím. Nová červená značka je v brezovskej časti Malých Karpát. Začína v obci Dolny Lopašov a končí pod svahom Klenovej, na vrchol uz nepokracuje.

MisoB

Z poslednej potulky Nitrickymi vrchmi mam nasledovne postrehy a otazky pre znalcov okolia:

1) Na Suchom vrchu (1028 m) medzi Caparkou a Ksinianskou polanou odbocuje na vychod modra znacka (evidentne nie original KST). Kadial a kam smeruje?

2) Modra TZT spod Uhrovskeho hradu vychadza na hreben na Holom vrchu, potom ide subezne s cervenou ale nepokracuje az na Jankov vrsok (tak ako je uvedene v mapach), ale po asi 400 m odbocuje na juh. Kadial a kam smeruje?

Tomino

Neviem, či to patrí sem, ale týka sa to priechodnosti a značenia chodníkov v Spišskej Magure.
Zelená značka (Jezersko - Bukovina): Od križovatky ciest nad Jezerským jazerom slabo alebo vôbec značené, smerom nahor veľmi zlá orientácia (polom). Odbočka na Bukovine horšie viditeľná, chodník sa za pár metrov stráca v totálnej húštine.
Červená značka (Magurka, Veľká Franková): Po cca. 1,5 km sa na lúke stráca značka aj chodníky, dá sa však zísť cez malý lesík a potom lesnými cestami do Malej Frankovej, v obci nevidno odbočenie červenej smerom nahor, takisto počas celej cesty po asfaltke do Veľkej Frankovej ani jedna červená značka, na konci M. Frankovej tiež nevidno žiadnu smerovku na žltú značku smer Malá poľana.
Modrá značka (Magurské sedlo - Vyšné Ružbachy): Necelý kilometer za Toporeckým sedlom pri ostrej zákrute doľava sa značka stráca, chodníkom sa dá podľa mapy dôjsť kúsok za Kameniarku, tu sa však stráca v hustých porastoch aj ten.

Posledne dva menované chodníky sú často veľmi zarastené s popadanými stromami. Výskyt turistov zrejme veľmi nízky. Situácia z konca júna 2008.

Bulat

nova cervena turisticka znacka vedie z Dolného Lopašova cez Klenovú do lokality Dvoly pri Brezovej p/Bradlom.

MisoB

bulat, uz druhy krat o nej pises, ale mame ju uz na turistickamapa.sk$ret ... :)

Tomino, takych TZT co neboli davnejsie obnovovanych je naozaj po Slovensku hodne :( ... aspon je nejake dobrodruzstvo :)

K tym Strazovskym, co som sa pytal vcera vecer nikto nic?

Bulat

Aha, tak to sorac, nejde mi spustit turisticka mapa na pocitaci, tak som to nevedel. Naj jar bola namalovana polovica trasy, teraz je uz komplet. Inak cela brezovska cast Malych Karpat je pomerne pusta co sa tyka turistov, tak snad to prispeje trosku k zatraktivneniu.

MatusM

Ahoj Miso, dostal si moje posledne 2 maily s tracklogmi? Ja len, ci sa niekde nezatulali... Ď.

MatusM

Aha, ved vcera si mi poslal mail, uz vidim:) tak nic

MisoB

V novom vydani mapy Malych Karpat od VKU som zbadal, ze je inak trasovana cervena od Slavina na Kamzik (cez Kramare) a prehodena modra ku vojenskej nemocnici. Tiez zruseny usek zelenej od hlavnej stanice na Kolibu a nova zlta z Koliby na Kamzik.
Chcem sa opytat miestnych, ci je to vsetko naozaj tak v terene vyznacene a mam to zaintegrovat do dat pre mapu a hikeplanner.

MisoB

Ozval sa mi Miro S. na mail a vyzera to skor na to, tak ako to mame na mape je to OK a to co som opisal je stary stav...

MisoB

1) Otázka pre TATRANCOV: ako je trasovaná modrá značka z Tatr. Štrby na Štrbské pleso v jej hornej polovici? Ide vpravo (ako to máme na turistickamapa.sk$ret) alebo vľavo od dráhy zubačky?
2) Otázka pre ZLATÝCH MORAVČANOV: žltá značka od Obyckých lúk ide do Žitavian priamo tak ako je to momentálne na turistickamapa.sk$ret alebo vedie cez Chrenovú takou okľukou a na červenú sa pripája až v centre obce?

_kossuri

Síce nie som tatranec, ale koncom júna som šlapal z Tatr.Lieskovca na Štrbské pleso a značka vedie vľavo od dráhy zubačky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum