Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Turistické značkované trasy

Mirec240

Pri Lozorne bude vyznačená nová modrá trasa, zatiaľ pribudla len modrá smerovka na smerovníku Rusniaky: bit.ly/3W3YDSy Značky v teréne ešte nie sú, zrejme sa čaká na lepšie počasie. Trasa by mala byť takáto: mapy.dennikn.sk/?trasa=UX676 keďže iná možnosť v podstate ani nie je.

Druhá zmena sa týka žltej na úseku Skala - Rusniaky, po novom už nevedie sporným úsekom cez VVP Turecký vrch. Na novej trase však momentálne prebieha ťažba dreva (na hornom úseku, je tam aj zákaz vstupu kvôli ťažbe ktorý som ignoroval, keďže drevorubačov bolo počuť len ďalej od cesty), miestami to tam však vyzerá ako po apokalypse. Na spodnom úseku na niektorých miestach ešte vychodený chodník nie je, ale len značky uprostred lesa, takže bude chvíľu trvať kým sa to vychodí :) Trasu som už zmenil v OSM, na Freemap už je viditeľná nová trasa: freemap.sk/…/17.111657&l… Smerovník Na Vŕškoch bol premiestnený do novej polohy, mierne sa teda predĺžila zelená trasa do Jablonového: bit.ly/42AdOoY

Rastislav Haleš

Zdravím.

Na NCH Krasin z Dolnej Súče sa trasa nedá zokruhovat, dá sa navolit iba samostatne každá časť zvlášť. Horná časť na minimálne prevýšenie a dolná časť na minimálnu vzdialenosť, zišiel by sa pridať nejaký medzibod na hornej časti, napr. pri prameni. Kde smerovnik aj je. Vďaka.

Pavel Forgáč

Modrá TZT z Kokavy nad Rimavicou do Tisovca prakticky neexistuje. Smerovníky sú síce relatívne nové, no značka je strašne stará. Kde-tu sa raz za kilometer objaví nejaká vyblednutá modrá. Niekde je to už totálne zarastené. Takže odporúčam vziať GPS a využiť okolité zvážnice.

Na červenej TZT rudnej magistrály pribudla nová odbočka na Rudniansky hrad GPX: mapy.dennikn.sk/?trasa=kUMmB

Pribudol aj nový TIM Sedlo pod Hrádkom. Pridávam foto..

MisoB

Domino, presne ako píšeš - opravíme.

Dominob

Na červenej z Jasenovej na Veľký Choč sa reťaze nachádzajú len v hornej časti, pod vrcholom. Medzi rázcestím Drapáč a mini rázcestíčkom z ktorého sa dá z červenej značky zísť reťaze nie sú.

Informácia v mape o tom, že reťaze sa nachádzajú aj na úseku medzi Drapáčom a tým mini rázcestím možno zostala v podkladoch pôvodne, aj po prídaní toho mini rázcestia.

Gustoh

Tak ten usek s tymi zatretymi znackami som isiel aj ja v nedelu.Nastastie som mal navigaciu tak som sa vymotal rychlo.Dalej uz znacky opat boli.Ta vyhladova odbocka s tymi popadanymi stromami na Ciernachov sa da sprava pekne obist.

Samkoh

Problémový úsek pri zostupe do T. Teplej začína smerom zhora tu: 48.9235019N, 18.1245781E
a končí na tejto križovatke: 48.9240306N, 18.1232692E , ktorá je z oboch strán vyznačená dobre.

Samkoh

P.S. a výhľadová odbočka smer Čiernachov je zatarasená popadanými stromami.

Samkoh

E8 za ciernachovom smer chata pod ostrým vrchom zase zatrete značky. Smerom do Mnichovej lehoty by som to ako miesta neznalý bez GPS asi netrafil, našťastie som išiel opačným smerom.
A zelená nad suchými potokmi-trencianska tepla cca. v strede úseky veľmi ťažko schodné ktovie s množstvom chodníkov a minimom značiek, tam smerom do tr. Teplej ani GPS nemusí pomôcť.

MisoB

Detektívna práca... :)
mirec - daulagiri písal o šípkach na strome = asi to boli tie pôvodné a ten značkársky kolík, čo si dal ty niekto zvalil alebo ho daulagiri prehliadol (švárna turistka v protismere a pod.)

Mirec240

Trasa sa prekladala cez Veľkú Lehotu v prvej polovici 2020. Podľa Street view viedla modrá cez Veľkú Lehotu ešte aj vlani v novembri, ak by sa robilo nové značenie tak najskôr teraz na jar.

Spomínané šípky boli umiestnené na značkárskom kolíku, buď to niekto otočil alebo to otočili značkári s tým, že trasa bude vyznačená na pôvodnom mieste.

Daulagiri

Aha takto viedla kedysi, to som nevedel. Smerovníky som bohužiaľ nefotil, ale niektoré riadky boli také prelepované ako pridal gagigo. Trochu som sa v tom nevyznal.
Pravda je že na tej trase ako som nakreslil boli modré značky také staré vyblednuté, ale dalo sa podľa nich ísť. No hlavný dôvod, ktorý ma presvedčil že práve tadiaľ vedie modrá boli šípky na strome pri rázc. v s. Kuchyňa. Od tej Kuchyne som šiel smerom na juhozápad a po 15 m boli na strome šípky. Zelená šípka smerovala doprava akoby do V. Lehoty a modrá šípka doľava tak ako som nakreslil. Tieto šípky boli pomerne jasné a presvedčivé i keď ďalšie modré značky boli už vyblednuté ako píšem.
Cez V. Lehotu som prechádzal iba busom, tak neviem či sú tam v dedine obe farby.

Tak to teda zatiaľ nechajme takto a ja tam skúsim ešte v lete zájsť na bajku a obzriem to dôkladnejšie.

MisoB

Daulagiri, tak viedla modrá pred pár rokmi, potom ju preložili. Si si istý, že si nešiel po starých značkách? Nemáš foto smerovníkov?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum