Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP: Donovaly – Telgárt

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP: Donovaly – Telgárt

Výhľady priamo zo srdca slovenskej prírody, ale aj tápanie v nekonečnej hmle. Kilometre v kosodrevine, popri tyčovom značení a slalom v polome cez popadané stromy. Kamenné vrcholy na Chopku či Bartkovej, hôľny Chabenec a rozľahlá Kráľova hoľa. Výstupy, zostupy, sedlá. V centrálnej časti medzi Chopkom a Štefánikovou chatou, ako po diaľnici, za Čertovicou úplne osamote. To je iba zlomok zážitkov, ktoré v nás zanechal ďalší úsek po červenej značke, ktorou putujeme od Devína.

Tomas D

hej diapozitivy poznam (som sice ucho, ale nie az take:D), nasi mi na nich premietali fotky z tur z detstva.

Cize, Mahe, Svatopluk, Martin - ak casom nieco z vychodneho hrebena pred kalamitou najdete (cokolvek/kedykolvek), poslite, potesite ma :)

Mahe

RE: Tomáš
Pamäť mi už vypadáva, ale nejasne si spomínam, že v časopise Vesmir bola fotka nizkotatranského hrebeňa ako ukážka rozsahu zalesnenia v minulosti. Fakt ti už nepoviem, z ktorých rokov mohla byť ta čiernobiela fotka (30-40. roky ?)a vôbec ti už nepoviem, v ktorom čísle by to mohlo byť (odhadujem niekedy medzi 1990 až 2000 ?)

PS skúsim prehrabať svoje diaky (ak vieš čo to je :-),
mal by som mať niečo z 1986 okolo Trangošky.

Svatopluk Štěpánek

Martin Knor, Tomáš: mám fotky z výchdnej čast N. Tatier z jesene 1990 a potom ďalšie
ALE som totálny amatér a navyše dogitálny troglodyt.

Martin knor

Tomas, nemam. Pred erou digitalu clovek musel setrit filmom a fotil iba velmi atraktivne pohlady. Za rok som vyfotil do 5 filmov (t.j. 180 obrazkov). To teraz vypraskam za dva-tri dni. (A potom doma polovicu zahodim.)

Tomas D

martin - mas recht, boli sme dost na tazko, no nevedeli sme velmi odhadnut pocasie. Co sa tyka toho vychodneho hrebena, nemas nejake fotky z obdobia pred kalamitou? Celkom by ma to zaujimalo :)

Jozo - dakujem:)

Jozo D.

Tentokrat vam pocasie (skoro) vyslo. Zaujimavo popisane ako vzdy. Na horehroni doba kešu stale trva.

Martin knor

Obrazky su nadherne, ale ako som to cital, tak to az take ruzove nebolo. Som rad, ze som siel vychodnu cast NT ked tam este stal les. Siel som to natazko so stanom, ale asi som batoh nemal tazsi ako Vy. Podla napisaneho ste v nom vlacili cely satnik ;-D. To neviete, ze ponozky sa menia az vtedy, ked si aj po vyzuti zachovavaju tvar, ako keby v nich bola noha? Take cosi po styroch dnoch rozhodne nehrozi. :-)

Peter61

@ 20:05 Tomas D
imho málo ste sa rozprávali.

Tomas D

boro, tomXX, Svatopluk - dik za pochvalu chalani, na hikingu je nizkotatranska hrebenovka pomerne dobre spracovana. Vravim si, ze aspon sme to isli z opacneho (nie velmi bezneho smeru z Donoval) a potom som narazil na clanok od Pala Timka z min. roka - ktory je spracovany vyborne. No ale o to viac som sa snazil dat nejake nam vlastne postrehy a zazitky.

ad hmla - veru ja mam tiez rad hmliste pocasie a niektore useky som si vyslovene uzival. Trochu mi bolo luto vychodneho hrebena napr. takeho Sedla Homolka, ale tak este bude vela prilezitosti prejst ho v jasnom pocasi.

Peter - to bolo trochu nadnesene, nasa mladicka nerozvaznost chcela verit tomu ze diviaky a medvede tak vysoko nechodia a mozme veselo pokracovat :)

Peter61

ad "Medveď takto vysoko ťažko a diviak ešte ťažšie".
Zver chodí nezávisle od toho, či tam sú , alebo nie sú POS terminály.
Za Sliezskym d. ( západne na Kvetnicový hrb ) pred pár rokmi diviaky neprežili skok zo skaly. Výberové konanie na likvidáciu kadáverov vyhrala fi. Ursus arctos. Z terasy bufetu vraj bolo možné sledovať postup prác.

Svatopluk Štěpánek

Pekné, naozaj pekné. Ja som mal šťastie,koncom októbra 1990. Z Blatnice, V. Fatra do Šumiaca, päť dní. Z toho štyri krásne, slnečné a ten piaty bol útek z Kráľovej hole do Šumiaca v hmle a drobnom dáždi. Tie zahmlené fotky sa mi páčia najviac.

TomXX

Záver super, tiež ma vždy dokáže prekvapiť tá facka od civilizácie, stačia aj dva dni na horách.

Boro

No pekne, veľmi pekne. Tak sa mi to páči.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma