Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Koruna Tatier

Bp

...a tuto blbost akoze aj niekto berie vážne??

Peter61

no, ehm ...
6 VYSOKOHORSKÝCH CHÁT ZA 3 MESIACE
POČET REGISTRÁCIÍ JE OBMEDZENÝ NA 3500
OSTÁVA 238 REGISTRÁCIÍ
dobytatry.sk/pl/dom/

REGISTRAČNÝ POPLATOK 25 €
MANIPULAČNÝ POPLATOK 5.6 €
SPOLU 30.6 €

Beta

Toto je tento odznak od svts, je toto tento záznamník ako na stránke svts.
Paráda! 90 štítov! Aj keď si urobím našu poľsku Veľkú Korunu Tatier stále budem iba trpaslík pri týchto, ktorí dosiahli hoci tretí stupeň, o piatym ani nepoviem. Mala by som to zverejniť na nejakým poľským fórum, naši držitelia našej Veľkej koruny asi by neboli šťastní :-)

Beta

ešte máme korunu pre obyčajných turistov, 60 štítov (v tom šesť sediel):

bielsko.ptt.org.pl/turystyczn…

U nás koruny sú veľmi populárne, máme aj napríklad Korunu hôr Slovenska a Korunu hôr Česká :-)

Beta

Autor tohto zoznamu napísal, že išlo o to, že štít mal by mať najmenej 100 metrov výšky od sedla. Toto, že takýchto tatranských osemtisícoviek ako himalájskych je tiež 14 je iba náhoda. Ja mám zatiaľ len polovicu, ale popravde ešte ma nenapadlo, aby robiť tu korunu. Jeden slovenský kamarát od vht mi raz ukázal svoj zoznam tatranských štítov, ktorý robí pre nejaký odznak. Musí asi mať nejaké číslo týchto štítov, aby tento zonak dosiahnuť, však detaile nepoznám. Je to nejaký slovenský odznak. On týchto štítov už má podľa mňa dosť veľa, ale ešte odznak nemá.

Michal S.

Som pozeral, že aj Mengusovský by tam mohol patriť, ale tomu to ušlo o vlások - má len 7999 stôp :) Mne chýbajú ešte štyri: Pyšný, Kežmarský, Bradavica a Prostredný hrot. Predpokladám, že tam schválne dávali iba hlavné štíty hrebeňov a masívov, lebo inak by tam bol aj Ťažký štít, Malý Ľadový, Zadný Gerlach atď.

Tomas Vohlarik

Ďakujem za článok, po poľsky neviem, ale použijem najprv google translator. Ak nebudem rozumieť, obrátim sa na teba :-)

Beta

Áno, Durny szczyt = Pyšný štít. Po poľsky durny je synonymum hlúpi, nemúdry. Ale u našich horali slovo ďurný znamená pyšný, hrdý :-)
Staroleśny Szczyt je vaša Bradavica :-) Predpokladám, že názov je od názvy doliny - Dolina Staroleśna, ktorá u vás je Veľká Studená dolina :-)

Beta

Áno, u nás je toto veľmi známe, hoci myslím, že obyčajní turisti pohybujúci sa len po turistických chodníkoch malo o tom vedia. Napríklad naposledy sa vravili o najmladším, ktorý dosiahol túto korunu, je toto syn horolezca:

podroze.onet.pl/…/j74rsrb

o samotnej korune napriklad tu:
8a.pl/…/wielka-korona-tatr

ak by si nevediel po poľsky, daj mi vedieť, niečo Ti preložím

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma