Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Potulky okolo Bukowiny Tatrzańskej

Diskusná téma K článku: Potulky okolo Bukowiny Tatrzańskej

Tatranskú Bukovinu (poľ. Bukowina Tatrzańska) sme už viackrát navštívili. Prostredie Podhalia (poľ. Podhale) obľubujeme najmä pre nenáročné, ľudoprázdne prechádzky s neopakovateľnými pohľadmi na Tatry. Obdivujeme kde-tu roztrúsené “živé” salaše - bacówki, či kulinárske špeciality. Okolie je posiate množstvom obydlí, čo špacírku predurčuje na bezpečnú alternatívu k vysokohorským túram v období s nepriaznivým počasím.

Bazin

Beta :-) som rád, že sa páči. Mám kúpenu mapu Bukowiny Tatrzańskej,v nej hľadám nápady.
Rád sa dozvedám históriu miest a ich pomenovaní.
A teším sa na potulky po Paddatrzu, v zime!!

Beta

Super! Slovák sa stal našim sprievodcom po našim Paddatrzu! Musela som naštudovať mapu, aby som sa dozvediela, kde sa nachádzajú tie všetky lokality o ktorých píšeš :-). Giewont - bájna hora - toto sa mi páči :-) Obrovský bod odomňa za nášho Kościuszkę.

Zaujalo mne odkiaľ je názov Rusiński Wierch a som našla, že od nejakého Rusina, ktorý prišiel do Bukowiny a sa stal tu prvým osadníkom. Píšu, že musel byť odvážny, lebo nemal strach bývať vo vtedajsiej divočine :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma