Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Predné Solisko s deťmi

Diskusná téma K článku: Predné Solisko s deťmi

Predné Solisko je obľúbený a ľahko dostupný vrchol nad Štrbským Plesom, veľká časť prevýšenia sa totiž dá absolvovať sedačkovou lanovkou. Keďže osemročný Kubko chcel ísť na tatranský vrchol, ale štvorročný Maťko by to celé nevyšliapal, využili sme aj my priblíženie lanovkou. Svoje zohrali aj každodenné búrky, verili sme, že to stihneme v okne pekného počasia.

Peter61

Problém nie vyviezť sa na kopec, vyšľapať do 2100 mnm. Problém pre neaklimatizovaných môže byť prespanie na chate. AK sa dobre pamätám, tak 8 ročná Indka prišla z PL na Chatu pod Rysmi a ráno ju brala heli.
Ch. pod Rysmi :
" dievča z Indie tam od včerajšieho dňa pociťovalo výrazné bolesti hlavy, bolesti na hrudníku s celkovou slabosťou až prekolapsovým stavom. Záchranársky vrtuľník pristál v blízkosti chaty, lekárka malú pacientku vyšetrila a po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti bolo dievčatko s podozrením na akútnu výškovú chorobu letecky prevezené do nemocnice
facebook.com/…/?ref=page_internal

03/07/19 17:42
hiking.dennikn.sk/…/vyskova_c…

A čo sa týka " su na tote Tatry dobre aklimatizovane". aklimatizácia "mizne" individuálne, môže zmiznúť aj po týždni - dvoch.
Bruno, opravujem Tomáš od Zeleného pl. spomenul staršiu kazustiku, keď pracovníčka ( dospelá) mala problém s týždňovými turnusmi vo výške cca 1500 mnm. Zakaždým nástup do roboty pregrcala.

Lubo

Tie mrcha zasrané vedia vydržať. Jediný objektívny problém je neprimeraný pobyt vo výške.

Nase redakcne sviste su na tote Tatry dobre aklimatizovane. Ale beriem, ze ked niekto pride z dolniakov, ubytuje sa v podhori a potom pride zubackou na Strbske, nasledne lanovkou pod Predne Solisko, tak vyska moze sposobit svoje.

Peter61

ľubo, keď kukám na titulke na detské vibramky..., ach jaj.
My sme v ´90 chodili každý rok do Zako po farmersky = vtedy sme tak volali kožené vysoké topánky s vibramoidmou podrážkou.

Fero1950

Presne tak, ako píše "Lubo". Záleží na veku a kondícii dieťaťa a jeho schopností prekonávať prekážky chodníka. S vnukom sme to prešli bez problémov, keď mal necelé 4 roky.

Lubo

Kriteriom nie je vek ale schopnosti dietata, ktore by mal vediet odhadnut kazdy rodic za to svoje. Mal by vediet, co pren znamena necelych 300 metrov prevysenia. 2km vzdialenosti a skalnaty teren. Je ine, ked dieta travi v kopcoch vacsinu volneho casu a ine, ak sa raz za rok vyvezie lanovkou pod Solisko a potom je vrchol Predneho Soliska narocnou turou. Takze Jurajjjj nehan clanky ale svoj nedostatok pripravy a zly odhad situacie. Zaroven si sa mohol kedykolvek vratit a na vrchol proste neist.

Jurajjjj

10-rocne dieta v pohode, ale pre 5-rocne je trasa az na Predne Solisko podla mojho nazoru nevhodna. Tento a clanok na sdetmi.com nas presvedcili tam ist. Zvladli sme to, ale rozhodne to nebolo take jednoduche, ako sa clanky tvaria. Keby sme tusili realitu, s mensim dietatom by sme od lanovky hore nesli. A to bolo krasne pocasie...

Sona

Este uber. Aj o pol 11 sme mali burku, dva ci tri dni predtym.

Peter61

už ani tie búrky nie sú, čo bývali.
Dakedy začínali o druhej, teraz o pol dvanástej.

Sona

Nepamatam si presne, ale pomerne skoro. Myslim, ze o druhej sme uz sedeli vo vlaku spat.

Peter61

Kvôli dažďu :
o koľkej ste nastupovali na sedačku ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma