Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Brezová pod Bradlom – Plavecký Peter

Diskusná téma K článku: Brezová pod Bradlom – Plavecký Peter

Štefánikova magistrála vedie naprieč celými Malými Karpatami so začiatkom na Mohyle gen. M. R. Štefánika a končí na hrade Devín. Môj pôvodný plán ju bol prejsť celú, ale keďže rodinné a pracovné radosti a starosti mi zatiaľ nedovoľujú ju prejsť celú, tak som prešiel v lete jednu jej časť z Brezovej pod Bradlom do Plaveckého Petra v priebehu dvoch dní.

Martin knor

Mne sa taketo "uletenosti" pacia. Kto je tak zvyknuty a zvlada to, nech tak pokojne chodi.

Ja som siel naboso iba raz - na bicykli z kempu pri Gombaseckej jaskyni (kemp uz neexistuje) do obuvi v Roznave. :-) (Mal som iba turisticke topanky a kamarat navrhol, aby sme na bicykloch sli na Betliar a Krasnku Horku.)

Bulat

Martin Knor, čo sa týka šľapiek, jedného "extrémistu" som stretol v poľskom (takmer ľudoprázdnom) pohorí Beskid Niski- Peter z Berlína putoval z Nemecka do Rumunska a mal šľapky v zálohe. Na tom by nebolo nič divné, keby inak nešiel naboso. A to mal za sebou napríklad i Krkonoše a lízol dokonca i Tatry. Neviem, či nakoniec až do Rumunska došiel, ja som s ním šľapal dve či tri hodiny- a tam, kde som ja šiel v pohorkách, on šiel bosý. A sandále sa mu veselo hompáĺali na baťohu!

Martin knor

Fajn citanie. Otlaky po 2 hodinach, to sa mi este nepodarilo :-D .

Inak, jeden kolega chodi cele leto (a vraj aj cast zimy) iba v slapkach. Ale ked sa v nich trepal do jaskyne netopierov v Nizkych Tatrach, tak ho do nej nepustili. Tak vybehol na Dumbier. "Velkych turistov" mohlo rozpucit od jedu, ked ich v slapkach obiehal. :-)

Matúš Sarvaš

Ďakujem za informáciu o začiatku, to som doteraz nevedel. Napríklad aj jej koniec je diskutabilný, že či je to v Ivanke pri Dunaji, kde má Mohylu alebo na Devíne.

Bulat

Ak by si chcel prejsť Štefánikovu magistrálu skutočne celú, musel by si začať od Myjavy (konkrétne smerovník Myjava- ústredná orientácia)- tam totiž táto magistrála začína.

Matúš Sarvaš

Ja mam taky talet si zobrat tazke veci, dosť spravila voda, varic, spacak a jedlo

TomXX

13 kg batoh v lete v MK na 2 dni? To čo si niesol? :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma