Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Vodca na Gerlach

Peter61

:-)
No, nech sa tu Poliaci veľmi nenaparujú, lebo Gerlach je jeden z (mála) kopcov, na ktorý sa im asi nepodarilo vyliezť skôr, ako Slovákom.
Ale radšej sa nehádam.

Beta
Bikemartin, toto nie je pravda. Zabudol si na Poiakov. Poliaci začali vystupovať na Gerlach od 19. storočia. Už vtedy sa Gerlach stal u nás veľmi populárny. A Kriváň. Keď Gerlach je najvyšší vrchol najobľúbenejších hôr pre Poliakov, tak každý Poliak chce tam vliezť. Hoci nie každý môže si to dovoliť. -)
Bikemartin

Je to komédia s tým Gerlachom. Stačilo, aby ináč skončila 1. sv. vojna a asi by dnes nikoho nezaujímala nejaká dvojtisícovka na periférii C. a K. monarchie ;-)

Peter61

@ 04/01/20 21:25 Fangorn:
kedysi začiatkom 90. rokov sme nad chatou Gouter videli nádejných adeptov na M.Blanc, ako si prvýkrát skúšajú obuť mačky.
Skrátka najvyšší kopec Karpát, Álp a pod stále lákajú tých menej skúsených. Oproti 90. rokom zmena : pribudla googleacademy.

RoL

Ktore su tie dostupne stity? A ktore su nedostupne?

Fangorn

Ach jaj, potreba požičania výbavy hovorí jasne o tých skúsenostiach.
Batizovskym v zime stačí raz za život, nie je to nijako zaujímavá tura. Čiže raz za život tých 300e horskému vodcovi zaplatiť môžete.
Neviem kto by vám bol ochotný požičať výbavu a ešte riskovať s vami cestu hore

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma