Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zbojníckym chodníkom: Tiesňavy a Obšívanka

Diskusná téma K článku: Zbojníckym chodníkom: Tiesňavy a Obšívanka

Nedeľa po skončení vlaňajšieho autorského Hiking stretnutia sa ohlásila slnečným počasím. Výhľad z okna počas raňajok sľuboval krásny deň, no meteorológovia varovali pred silným vetrom na malofatranskom hrebeni. Mala som zabezpečiť odvoz a následný pickup Soni a Ľubovi, ktorí sa chystali na hrebeň. Vietor však zmenil plány, a tak sme sa všetci spoločne s Mirom vybrali na pre mňa neznámu vychádzku Zbojníckym chodníčkom cez Tiesňavy a Obšívanku.

Dinoboy

Okruh sme šli predvcerom. Všade na webe sa píše o klimatickej inverzii v doline Obsivanka a výskyte kosodreviny v neobvykle nízkej nadmorskej výške. Toto ma zaujalo ale kosodrevinu som tam veru nevidel. Každopádne parádna túra. Nič pre tých čo neznášajú chôdzu po schodoch ????

Martin knor

Tie kovove plechy su otrasne. Len nedavno z Dier vyhodili celkom nove kovove mostiky, aby ich nahradili estetickymi drevenymi, a tu toto... Ako ked lava ruka nevie, co robi prava.

Trasu som siel viackrat, ale na kalvarii som bol iba raz. Velmi sa mi pacila, hoci z niektorych krizov boli sklenene doplnky olamane. Asi je prilis blizko pri civilizacii.

Daulagiri

Je to tam krásne, ale ešte stále som tadiaľ nešiel, akosi mi táto časť Fatry uniká. Príjemný článoček a pekné fotky.

Tomka

Obšívanka je v Malej Fatre moja srdcovka. Ale radšej ňou idem hore.

Romozo

Veľmi pekný okruh! Obšívanka je podstatne menej navštevovaná ako iné miesta v MF. Hlavne počas pracovných dní tam vládne neuveriteľné ticho. Kovovými schodmi bol chodník zaistený len prednedávnom. Trochu kazia estetický dojem, hlavne na začiatku nad Tiesňavami, no pri jesennom zostupe do Obšívanky som bol za ne vďačný.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma