Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká Javorina z Cetuny

Diskusná téma K článku: Veľká Javorina z Cetuny

Uplynulý rok sme v skorú jar z osady Grúne navštívili Veľký Lopeník v Bielych Karpatoch. Pri vystúpení z auta na Grúňoch nás ako prvý vítal pohľad na Veľkú Javorinu s Jelencom. Už vtedy sme si povedali, že aj na Javorinu sa pôjdeme niekedy pozrieť – veď je to najvyšší vrchol Bielych Karpát (969,8 m n. m.), dobre spoznateľný podľa rádiového a televízneho vysielača na jeho vrchu. Na konci decembra nastáva správa konštelácia hviezd a v predposledný deň roka 2019 sa vydávame práve na Veľkú Javorinu.

Palo Sadlon

Pri inverzii je smerom na juhovýchod krásne vidieť Schneeberg.

Daulagiri

Bol som tu na jar pred skoro dvoma rokmi. Šli sme to ako dvojdňovku zo žel. st. vo Vrbovciach po hrebeni, spali sme na Jelenci. Pekný kraj, ešte tam určite zájdem, ako kukám oplatí sa aj v zime kvôli nevšednému výhľadu.

Janabilesova

@Myshell,ďakujem, aj za info o žltej. Na výhľady sme mali fakt šťastie, viacero ľudí, ktorí tam boli, sa vyjadrovali, že takáto viditeľnosť býva raz za čas...
@Martin, so snehom je to bieda aj na dolných Kysuciach. Dnešný prechod vrchovinou nebol na bežkách, ale na pešo.

Myshell

Pekné.
Zvolili ste podľa mňa dobre, modrá značka síce ide občas zvláštne cez tie asfalty, ale žltá býva rozšrotovaná od ťažby a v Saloone varia nielen rýchlejšie, ale aj chutnejšie ako hore na chate.
A výhľady - paráda. Ja som bola na Javorine veeeeľa krát (bývam kúsok), ale väčšinou max po Martinské hole býva vidno. Takýto som zažila tušim len raz, tiež v zime. Na horizonte napravo od Martinských holí bol vtedy viditeľný aj kúšťok Západných Tatier, tuším aj na fotke v tomto článku sa tam čosi belie :)

Martin knor

Bol som tam vlani v zime na snezniciach. (To tento rok zatial nehrozi.) Hore som siel na Jelenec a dolu Vasou trasou. Az na to, ze od chaticky pri asfaltke som zahol dolu svahom a obisiel som frekventovanu cestu zvaznicou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov