Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimná Poľana – biele peklo na snežniciach

Diskusná téma K článku: Zimná Poľana – biele peklo na snežniciach

Zimu so snehom a mrazom mám veľmi rád a pohyb v takejto krajine na snežniciach obzvlášť. Lenže na takéto potulky a prespávanie je mimoriadne ťažké nájsť parťáka. Keď mi kamarát Phalike oznámil, že si kúpil zimný spacák a chcel by ho vyskúšať, neváhal som ani chvíľu. Určili sme si termín a zvažovali, kam sa spolu vydáme. Obaja obľubujeme tzv. nekomerčné, čiže neznáme a málo navštevované končiny, a preto sme sa nakoniec zhodli na Poľane. Trasu sme vymysleli tak, aby sme využili mnou overený salaš na Šajbianskej Bukovine a zároveň novú útulňu Javorinka nad Hriňovou.

FunTTomas

bufet na Poľane je od pondelka 10. 2. opäť v prevádzke. Áno, chatári boli na dovolenke v Gruzínsku.

Bukaj

Pridám info zo včerajšieho šlapania na Poľane. Cesta z Hriňovej na Javorinku je ťažšie zjazdná bez reťazí, nakoľko je zľadovateľá. Sneh je ujazdený ale nie je ho veľa.
Cesta z Javorinky na hotel je neodhrnutá, cca 20 cm snehu, vyššia poloha, viac snehu. Osobne som na reťaziach na osobáku došiel po dolnú stanicu pôvodného vleku.
4X4 by to mal zváldnuť... Na skialp šlapanie je cca 20cm snehu, podmienky dobré, zjazd po starej zjazdovke je horší, sneh má škrupinu, ktorá nedrží. Bufet bol včera zatvorený, majiteľ je údajne na dovolenke.
Inak tak ako sa na Poľanu patrí, ticho, ticho, ticho....

Daulagiri

No jo predpoveď sme pozerali, preto píšem že sme vedeli o tom že slnko nebude, ale nečakali sme že stromy budú až tak obalené snehom. Ale nešlo o život, možno som to trošku dramatickejšie podal :-)

Veru na takéto zážitky spomínam najčastejšie.

PaliT vďaka, čakal som koment od teba :o) Isto si to tam užiješ svojim spôsobom. Ten tvoj článok z Polomu som ešte nečítal, ale mám ho v pláne už rok ;-)

PaliT

Toto je s odstupom najlepší článok na Hikingu za dlhý čas. Trochu mi to pripomenulo môj zápas v Beskydách pred vyše rokom a do lokality sa chystám na lyžiach.

Svatopluk Štěpánek

Iba bysom doplnil k Martinovi Knorovi:
"..s odstupom času najlepšie spomína V TEPLE DOMOVA."
Tiež mám zopár takých intenzívnych zážitkov.

Martin knor

No, je taka vymozenost, vola sa to predpoved pocasia :-D. Na druhej strane, stare pravidlo tvrdi, ze zazitok nemusi byt pozitivny, len nech je intenzivny. Na taketo tury sa s odstupom casu najlepsie spomina.

Daulagiri

Osobne som takéto bohaté snehové podmienky zažil už vo viacerých pohoriach (Vtáčnik, Malá Fatra, Nízke Tatry, Kremnické vrchy) a mám preto isté skúsenosti. Je to náročné na pochod, hľadanie značiek aj odhad času trvania a tak už mám vcelku rešpekt. Ale keď to nakoniec vyjde je to veľký zážitok.
To že rozhľadňa nestojí viem, lebo by už o nej bola zmienka na hikingu. Mne tam ani nechýba, niektoré vrchy by si mali udržať také určité tajomno.

Gagigo

Drobná poznámka - na Poľane ešte ani v lete 2019 rozhľadňa nestala

Pavol "Chodec" Horvath

Na vylet do takych podmienok je Polana ako stvorena. Pre pripad nudze su tam totiz tie utulne, v dvoch sa da aj zakurit.

PaliT tam chcel ist na bezkach, tak neviem...

Janabilesova

Krásny článok aj túra. Klobúk dolu. Do takýchto podmienok sa len tak hocikto nevyberie...

Daulagiri

Pali Chodec to je veru pekný prístrešok.
Phalike to bol ozaj najlepší začiatok zimnej tradície, a tiež ti snežilo do tváre? To som už aj zabudol :-)
Myshell to bola pravá zima, keby sa mi ju týmto článkom podarilo privolať späť, lebo tá súčasná je len paródia...

Myshell

Wow, čistá esencia zimy tento článok.
Len jedna vec je na ňom smutná - keď ho porovnáš s tohtoročným "snehom"... takže ďakujem za pravý zimný zážitok aspoň tu v online priestore :)

Phalike

Vdaka za pripomenutie, uz je tomu par rokov ale pamatam si to veru celkom jasno, taketo zazitky sa ulozia hlboko. Ci uz ten sneh padajuci cez otvor v spacaku rovno do tvare, ci to hladanie cesty v neposkvrnenom snehu, alebo ako som si na Javorinke skrehnutu ruku mimo spacaku nad ranom schovaval k telu a zohrieval aby som nou mohol pohnut ???? A veru celkom dobra tradicia z toho vznikla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma