Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Via Dinarica (3) – planina Visočica a Treskavica

Diskusná téma K článku: Via Dinarica (3) – planina Visočica a Treskavica

Putovanie ľudoprázdnymi balkánskymi horami pokračuje. Opúšťame planinu Bjelašnica a mostom cez Rakitnicu prechádzame do pohoria Visočica. Nedržíme sa kŕčovite trasy magistrály. Via Dinarica zabočí k horskej osade Bobovica a my pokračujeme po asfaltke do dedinky Tušila. Prechádzame jej jednotlivými osadami, až zakotvíme v susedstve turistickej chaty Vrela. Nasledujúce dve noci kotvíme v penzióne Visočica.

Martin knor

Nadherne obrazky. Tento rok som mal ist opat do Macedonska, ale uz je iste, ze z toho nic nebude :-(.

FunTTomas

Tomka: vďaka.

Lenka: v Ljute sme sa bavili ako dlho majú sezónu na magistrále a je to len pár mesiacov. Po zvyšok roka tam málokto zablúdi, tak je pochopiteľné, že potrebuje zarobiť na zvyšok roka, aby sa dalo prežiť.

Adushka: u Vučka je to stále punk. Pristavil malú chatku poniže, takže turizmus sa rozbehol. Cesta naprieč pohorím je hotová, ale na jednom úseku nie je vyasfaltovaná - na juhu povyše dediny Odžaci, ale je prejazdná. Išiel som tade v 2017.

Daulagiri

Veru Muho a ten penzión stavebných nepodarkov bol proste neskutočný :-) Hrebeň Visočice a výhľad z neho na prázdne hory bol úžasný, rozľahlá pustatina. Adush, Tomáš nám spomínal že ste kedysi šli kamsi na Džamiju za keškou. Tú cestu vedúcu cez hory sme videli z diaľky, myslím že je dokončená.

Oko Treskavice bol zážitok, pánko nám naozaj na počkanie upiekol chlieb a spravil čevapi, paráda. Tá fontána uprostred hôr (totálna bizardnosť) a tie večerné hody a rozprávanie starého pána, taktiež veľký zážitok. Kalinovik nám prišiel fakt ako diera, ale celkovo úžasné dni.

Adushka

Jaaaj Vučko, tam v tom penzióne to bol v 2015 dobrý punk, pamätáš, Trsťo? :) Vďaka za oživenie spomienok, pridávam pár mojich fotiek z Visočice, kde sme si trasu predĺžili za totálne opustenou keškou zvanou Visocica stecci, bola z toho pekelne dlhá túra, ale krásna, v totálnej samote. Medzitým vznikli nové kešky, dokonca aj hore na Vite, tiež cesta je už asi postavená, že? :) Vďaka za oživenie spomienok :)

Lenkasyrovatkova

Krásne fotky, super cesta, vďaka Tebe spomíname aj my.
Na Oko Treskavice v Ljute máme zmiešané spomienky. Super sa o nás postarali, upiekli nám čerstvo chytené ryby, vyprali a aj sme prespali. No nedohodli sme si cenu na začiatku a tak sme boli nemilo prekvapení. Darmo, komerčný turizmus dorazil už aj tam. Zase v Kalinoviku sme dokázali v tých dvoch obchodíkoch nakúpiť zásoby pre 3 na týždeň, vrátane jednej bezlepkovej. Každý z tých obchodíkov sme navštívili aspoň trikrát a zásoby sme zhromažďovali na karimatke uprostred mestečka. Domáci sa na nás celkom bavili.A v hoteli Moskva sme si pochutili na rôznych druhoch mäsa. Asi ste len prišli v zlú chvíľu. Teším sa na pokračovanie :)

TDD

A našiel sa aj Vučko - je už starý - otlčený. ZOH 1984 - Sarajevo / LOH 1984 Los Angeles...

Tomka

Veľmi príjemné čítanie.:):)
Zvlášť teraz!
Verím však, že prídu lepšie časy a my sa budeme môcť opäť slobodne pohybovať a hlavne slobodne dýchať.
Ďakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma