Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový OTO 24 vrcholov Malých Karpát v BSK

Diskusná téma K článku: Nový OTO 24 vrcholov Malých Karpát v BSK

Všetko so všetkým súvisí a všetko má svoj vývoj. Tak sa asi dá popísať história nového Oblastného turistického odznaku (OTO) 24 vrcholov Malých Karpát v Bratislavskom samosprávnom kraji. Rád sa túlam mimo značiek a spoznávam tak aj vrcholy Malých Karpát, na ktoré nevedú značky. Roky som aj z tohto dôvodu chodil ako účastník Zimných výstupov na Malokarpatské vrcholy. Už tri roky som organizátor uvedenej akcie.

Fangorn

Paráda a super práca.
Celé kst by si malo z takejto činnosti brať príklad

Adina

Som našla u nás v klube takúto info. Prekvapilo ma, že Miro ? Myslím, že využijeme tipy na výlety po MK. Nech užijeme aj niečo nové. Dobrý nápad.

TomXX

Ten kto to dá za jeden deň dostane čo? :)

Miroslav Svitek

Nič. Prečo by mal dostať niečo za to, že robí to čo ho baví? Dúfam, že som oslovil týmto novým OTO všetkých vyznávačov pohybu v MK, teda okrem motorizovaných. Mali by to zvládnuť "papieroví", elektronickí určite. Je to počas celého roku, takže aj lyžiari, bežkári, snežničiari. O cyklistoch vôbec nepochybujem, už som ich fakt stretol všade. Dnes som dostal SMSkou žiadosť o mapku s vyznačenými kopcami. Tak to odo mňa nečakajte. Snáď trošku práce s mapou nikoho nezabije, ani keď nemá GPS mašinku. Dnes som počas prechodu Čiernou skalou vyznačil Kršlenicu, tak treba si dať pozor a ísť na tú správnu, aj keď skala oproti nej láka samozrejme krajším výhľadom. Apropo, Aduška, bola si na Čiernej skale, keď tak nevieš prísť MK na chuť? Chcel by som Ťa tam vidieť na bicykli a hlavne v takej metelici ako bola pred rokom. Klasik vravel -Nehaňte ľud môj a ja to vravím o MK. Vďaka Ti Matka príroda za ne!

Adina

Miro, neviem či náhodou nedošlo k omylu. Adina nieje Aduška. Ak je teda otázka na mňa, na Adinu ja osobne mám veľmi rada túlačky po MK. Nájde sa tu veľa miest, kde je kľud, pokoj a turistov takmer žiadnych. Tým ľudnatým sa vyhýbam. Na Čiernej skale som bola niekoľko krát.

Martin knor

V Malych Karpatoch su nadherne miesta. Mne sa najviac paci okolie Plaveckeho Podhradia. Ale dialkovym a este k tomu masovym pochodom na chut asi nikdy nepridem.

Miroslav Svitek

Martin, ja som včera absolvoval Prechod Čiernou skalou úplne sám a počas celej trasy. Stačí vykročiť hneď na začiatku, kým sa druhí potužujú, alebo pustiť ostatných dopredu, poprípade ísť mimo značky. Ale každý by mal robiť to čo ho baví. Ani ja nechodím celý rok len DP. Však je to snáď z mojich článkov jasné.

Martin knor

Jasne, v pohode. Ono, aj ked to nie je moja kava, o niektorych pochodoch co pises si rad precitam. Pacia sa mi najma clanky o pochode Praha-Prcice.
Inak, je mi to luto, ale tento rok musim vynechat zimny vystup na Malokarpatsky kopec na ktory nevedie znacka. Tak o rok.

Adee.e

Mato: Dialkove a viacdnove pochody su super. Nebyt viazany pracou ci jedenim, tak len idem a idem..

Martin knor

Az teraz som sa dostal k clanku. Miro, podmienky su stanovene takze teraz je moja poznamka uz pase. Ale mohol si tam dodat este nejake dva kopce ako "zoliky". Aby clovek mohol vynechat volajake dve, ktore mu nesedia (mne napriklad vyslovene prekaza Devin a Slavin). Pripadne to brat tak, ze z danych kopcov treba vyjst aspon na 20 alebo tak nejako. (Myslim, ze nejako tak sa berie odznak najvyssie kopce pohori, ktory sa odovzdava na zraze VHT.)

Miroslav Svitek

Martin, ja som tam chcel dať ako žolíka účasť na Zimnom výstupe. Ale odsúhlasuje to VV KBT a to je päť ľudí. Keby si tam tie hodiny nad tým sedel a vedel aké prkotiny ešte chceli dať do podmienok, tak by si pochopil o čom sú koaličné rokovania. Proste demokracia je 50,1%. A to som rád, že to minulý štvrtok vôbec konečne po pol roku schválili, lebo 15.2.2020 to chcem pustiť medzi turistov. A to treba ešte označiť zopár kopcov a ja mám len dve ruky, nohy a chodím do práce.....

RoL

Len otazka, ci pre zisk odznaku, okrem absolvovania vystupov clovek musi byt aj nejak (v niecom) organizovany, akoze clen nejakeho TO?

Rasto Dulla

Pekný výber, myšlienka ma zaujala, ale po prestudovani zoznamu som zistil, že som už na všetkých už bol.
Ale ak si pamätám, tak Malý Javornik je za plotom, toto by sa ako riešilo?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov