Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nový OTO 24 vrcholov Malých Karpát v BSK

Diskusná téma K článku: Nový OTO 24 vrcholov Malých Karpát v BSK

Všetko so všetkým súvisí a všetko má svoj vývoj. Tak sa asi dá popísať história nového Oblastného turistického odznaku (OTO) 24 vrcholov Malých Karpát v Bratislavskom samosprávnom kraji. Rád sa túlam mimo značiek a spoznávam tak aj vrcholy Malých Karpát, na ktoré nevedú značky. Roky som aj z tohto dôvodu chodil ako účastník Zimných výstupov na Malokarpatské vrcholy. Už tri roky som organizátor uvedenej akcie.

PaliT

Zopárkrát som sa už mimovoľne dostal na niektorý z označených vrcholov, naposledy sme nič netušiac vyliezli na kopec Kopec, predtým na Čiernu skalu nad Vidlárovou, či na Zámok.

Vladimir Popluhar

Veru - Švabsky vrch je zamotaný. Ale našiel som. Tiež mi to trochu trvalo Adi :-)

Adina

Čo s toľkým voľným časom. Idem na to. Nejaké kopečky už mám. Dnes som sa motala po Švabskom vrchu. Doslovne a nič. Škoda, že som si prečííala Mirov návod až teraz, Musím sa tam vrátiť. Nevadí. Veď čo s toľkým voľným časom... :-).

Adushka

Jeej, to vyzerá parádne, večer si kuknem. Ja to tiež postupne zbieram, tento týždeň mi pribudla Hrabovina a Malý Javorník, tiež mám už Strmok, Gajdoš, Myší vrch, Bázgovič, Veľkú Baňu, Krásny vrch a Švábsky vrch. Takže ešte je toho predo mnou dosť :D

Miroslav Svitek

youtu.be/aeQ7l2dTBuc
OTO 24 vrcholov MK BSK v angličtine očami malého chlapca, ktorého otec využil putovanie za vrcholmi na širšie ukázanie krás a zaujímavostí Malých Karpát synovi a toto spravil pre jeho kamarátov, aby ich a rodičov pozval tiež spoznávať krásy našej domoviny. Ako autor projektu môžem len povedať, že takto nejako som si to predstavoval. Jedno z mála pozitív pandémie, kopa voľného času s deťmi a možnosť ako ju zmysluplne využiť.Inak už je 25 úspešných plniteľov.

Lubo

Na Hrabovine som bol minuly tyzdne. Nahodou sme tadial viacmenej zakufrovali.

Miroslav Svitek

Tak už máme prvých 12 úspešných plniteľov. Vekový rozptyl od 17 mesiacov po 79 rokov. Že to osloví až tak široké spektrum turistickej verejnosti, mi spôsobuje obrovskú radosť a zadosť učinenie. Pre všetkých úspešných plniteľov som po často opakovaných žiadostiach pripravil Dobrovoľnú nadstavbu s 24 vrcholmi naozaj v celých Malých Karpatoch, ale už bez označenia vrcholov menovkami.No a odmenou bude dobrý pocit. Ale o to nám však pri turistike ide v prvom rade.Nie?

Zdenči

Zberači vrcholov, na odbočke z červenej TZT na Gajdoš opatrne. Vysadili tu stromčeky, nepošlapte ich prosím. Dakujem

Miroslav Svitek

Včera po návrate z túry ma doma čakal tento mail:

Dobry vecer,

v prvom rade dakujeme za peknu prilezitost spoznat nove a zaujimave kopce v Malych Karpatoch. Vsetky vylety sa nam pacili. Pisem za moju dceru, ktora ma 1,75 roka a teda este nevie pisat, ale navstivila vsetky OTO24 kopce (s doprovodom). Podarilo sa jej to za 50 dni a pocas 21 samostatnych vyletov.

Ak som tajne pri vytváraní tohoto OTO, dúfal, že pritiahne k plneniu nielen "starých turistov", ale hlavne mladých, tak rodičia s deťmi sú pre mňa tou najväčšou odmenou.
Ďalší úspešný plniteľ má cez 55 rokov a dúfam, že sa pridajú aj starší.
Dokonca som vyzývaný k utvoreniu ďalšieho Zoznamu 24 kopcov v MK mimo TZT, aby mali ľudia inšpiráciu kam chodiť.

Janka a Tomas

Tak uz aj nam sa podarilo navstivit vsetkych 24 OTO24 kopcov. Za 50 dni a pocas 21 vyletov.

Plynule teraz prechadzame na TOP11. A potom mame v plane este HRD15 (hrady/zrucaniny Malych Karpat).

K2

Prečo je na turistickej mape vrchol Kozliska vyznačený kdesi na svahu?

Miroslav Svitek

Ľubo, žiaľ nie. Aj ja som mal nápad so žolíkom a navrhoval som účasť na Zimnom výstupe na vrcholy MK v roku žiadosti o uznanie splnenia podmienok OTO, ale mi to na VV KBT neprešlo. Takže treba poctivo navštíviť všetkých 24 kopcov, zdokumentovať to predpísaným spôsobom a s vyplneným Záznamníkom zaslať. Ja som tiež tento rok navštívil niektoré z kopcov viackrát. Však do lesa chodíme kvôli relaxu a nie odznakom.

Lubo

Zatial mam Mysi vrch a Sakrakopec. Ten druhy mam za posledny mesiac aspon 5. krat, da sa pouzit ako zolik? ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma