Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pezinská Baba – Pajštún – Borinka

Diskusná téma K článku: Pezinská Baba – Pajštún – Borinka

Už sa mi viackrát potvrdilo, že neplánované akcie bývajú najlepšie. A ukázalo sa to aj teraz. Pôvodne sme s Radom a Romanom mali byť v tento víkend na úplne inom mieste. Po dlhom čase sme sa chceli zase celá partia spoločne stretnúť, no keďže chata na strednom Slovensku sa na poslednú chvíľu zrušila, vymysleli sme si náhradný program.

Martin knor

Do rakuskych je to nutnost, lebo tam sa autobusom dostat neda. Ale v januari som bol pozriet tu cervenu skalu nad Plaveckym Podhradim (+ okolie) a aj tam som samozrejme siel autom.

Z Vysokej pri Morave ... ved to cestoval dlhsie ako turistikoval. Ja by som to mal z nasej dediny podobne. (Skusil som dat trasu z dediny do Podhradia do CP na pracovny den. 4:14 - 6:46 je najrychlejsie (cez Ba vlakom), no autom je to ani nie polovica. V sobotu by bolo najrychlejsie 4:49-7:44.)

Zdenči

Martin, asi si neznalý miestnych pomerov...do Rakúskych hôr chodíš autom...najskorší bus, ktorý ide na Babu Ťa tam vyloží o 8.45...a skús sa spýtať Rada, ktorý ráno vyrážal z Vysokej pri Morave, či by sa vedel odtiaľ dostať ešte skôr :-)))

Martin knor

No, o deviatej je uz trochu neskoro.

V zime sme z casu na cas ako studenti chodili trasu z Race do Borinky. Prelozene do reci beznych ludi sa to volalo nejako ako "putovanie za flaskou". Boli to nadherne akcie. Tie strngajuce batohy, ked sme sa rano zbierali na zastavke elektriciek ... a kalne pohlady v zavere kdesi pri kamenolome nad Borinkou ...

Sona

Pekne, Zdenci. Ano, chata Cementarka uz nefunguje pre verejnost.

Zdenči

Nie, nie...podľa googla je chata Cementárka tá, kde bola uzavretá spoločnosť a vyzeralo to tak, že to je súkromná chata, ktorá už pocestným nič neponúka...tiež som práve v nej sedel asi pred 9-timi rokmi a pochutnával si na výbornej fazuľovej...ale rovnako dobrá je aj v Zapadnutom kúte

Janabilesova

Pekne fotecky, s tou namrazou to malo peknu atmosferu. Zapadnuty kut - to je byvala chata Cementarka? Alebo sa mylim? Boli casy, ked sme trasu z Bieleho Kriza, Kosarisko a Pajstun chodievali dost casto. Prave Cementarka bola tak akurat na trase a mavali tu skvele polievky.

Bazin

dobre napisane, tak ako dobra tura to bola, postretali sme kopec znamych a aj veselo bolo.
Vsetko dobre k meninam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma