Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Laponia a Kungsleden

Diskusná téma K článku: Laponia a Kungsleden

Švédska Laponia spolu s nórskym NP Rago tvoria najväčšie chránené územie na európskom kontinente a pokrývajú takmer 10 000 km?. Kungsleden (Kráľovská cesta) je 430 km dlhá turistická trasa prechádzajúca Laponiou a NP Sarek, Stora Sjöfallet a Abisko. Tu môžete zažiť skutočnú arktickú divočinu, kde teploty v zime klesajú pod -30 °C, polárna žiara rozsvecuje nočnú oblohu a kde môžete veľa dní slobodne putovať krajinou. S mojimi kamarátmi Jánom a Martinom sme za 11 dní prešli takmer 160 km pozdĺž trasy z Abisko do Saltoluokta expedičným štýlom a vystúpili sme na najvyššiu horu Švédska – Kebnekaise.

Martin knor

Fajn citanie. Rad chodim na prechadzky v zime do zasnezenej krajiny, ale iba na jednodnovky. Taketo expedicne putovanie si neviem ani poriadne predstavit.

Zdeno Dvorak

Seakaya
Sanky 9 kg
Jedlo na 12 dni 12 kg
Macky, cepin 2 kg
Palivo a varic 5 kg
Stan, spacak, karimatka 10 kg
Fotovybava 10 kg
Oblecenie 6 kg
Ruksak 2 kg
Ine (knizka, celovka, lekarnicka, termosky, slivovica, atd) 4 kg

Seakaya

Moc hezký počin, překvapilo mě, že v březnu je tolik pěkného světla.
Mám dotaz...mohli byste nasdílet alespoň přibližný seznam výbavy plus kilogramy. Stačí fakt jednoduše, rád bych si udělal hrubý obrázek o potřebném vybavení na takový výlet.
Dík

Bp

Krasny pribeh, pekne foto aj film...radosť žiť

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov