Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Lezecký batoh

Diskusná téma Lezecký batoh

Ahojte, chcel by som sa spýtať na Vaše prípadné skúsenosti alebo rady. Vec sa má tak, že uvažujem nad kúpou batohu. Myslím že som sa časom dostal len k týmto dvom a teda neviem sa poriadne rozhodnúť. Rozhodujem sa medzi Deuter guide 35+ alebo Ortovox peak 35. Oba batohy mi sedia super a určite aj budú super. Mám dilemu v tom, že určite by som batoh používal celoročne, tak že či táto litráž vystačí aj na dlhšie treky... Ortovox je skvelý v tom, že sa dá krásne rozopnúť po celom obvode, čo sa často môže zísť doku pod stenou. Ale zas deuter má možnosť rozšírenia o tých 8 litrov naviac, čo sa zas môže zísť cez leto. Jedna vec ktorej by som sa bál u ortovoxu je tá, že akú životnosť bude mať ten zips. Ak by stw mi vedeli s týmto pomôcť alebo poskytnúť Vaše skúsenosti bol by som určite veľmi rád.

Ďakujem

Peter61

Či to sedí, zistíš až na dlhej túre, či nie ?

Heno9257

Leziem skalky, športovky, viacdĺžky, no pomaly prechádzame aj do hôr a zimného lezenia.
Na nejakú dlhšiu túru by bol určite lepší ten deuter keďže má o tých 8 litrov viac.
No, mne osobne Simon asi nikdy nesedel chrbtovým systémom.

Peter61

lezieš skalky alebo hory, športovky alebo povl ?
Ako rekreačný hojojezec mám D g 35 +, ale na ľahšie túry uvažujem aj o tom simonďáckom kletri v Dekatlone. Keby nebol vystavený iba v nejakých pohrebáckych farbách, tak už ho mám doma.
Dakedy som sa bál, že mi rupne zips na klasickej Gemme, tak som ju prestal nosiť na 4000. Nič sa jej odvtedy nestalo... Ale bola priširoká, lepšia bola TS Patagonia

Lubo

Deuter Guide je uz pomaly legenda medzi technickymi batohmi. Ma skvely chrbtovy system a tradicny layout. Ja by som volil ten.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma