Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma rozpadnuta podrazka La Sportiva

Diskusná téma rozpadnuta podrazka La Sportiva

Zdravim, syn zacal chodit na tury do Tatier, tak som sa rozhodol mu kupit serioznejsiu obuv. Kupoval som sice z druhej ruky, ale topanky vyzerali uplne ako nove. Podrazka nezosuchana, bezchybna, zvrsok 100% v poriadku. jednalo sa o zn. LaSportiva s GTX. Prva tura v Tatrach a topanky super posluzili. Druha tura do Tatier podotykam len po snehu, nie skaly. A vo vlaku domov pozeram a polovicka podrazky mu chybala. Doslova sa roztrusila a rozpadla. Cele kusy podrazky odpadli, na jednom mieste vidno uz bielu "latku, ktora je pod podrazkou. Evidentne zle zvoleny material na podrazku. Stalo sa vam uz niekedy nieco podobne? Normalne som ostal znechuteny z tej znacky.

Akni76

možno stáli vo výklade dlho a uv-čko urobilo divy. to je len osobný tip, takto najskôr degradujú plastové a gumené veci...

Blve

toto nema PU podrazku ale klasika gumennu, mozno aj vymenenu podrazku zo shitovej lacnej gumy

Peter61

Norulakp,
vyzerajú ako nenosené, odhadujem, že asi dlho ležali v sklade.

Norulakp

Bikemartin: tak mi napadaju tri moznosti. Bud v katalogoch nie su detske topanky alebo nie su to original La Sportiva (co sa mi nechce verit) alebo su fakt stare jak matuzalem.

Norulakp

Lubo: nie je nikde uvedeny nazov modelu. Pozeral som, ale nikde som nenasiel. Vo vnutri je len velkost a material, z ktoreho su topanky urobene. Nenasiel som ani na googli ziadne, co by boli aspon trochu podobne.

Lubo

Nazov modelu by nebol? Vacsinou to byva z vnutornej strany na stitku s velkostou. Bud na jazyku alebo boku komina.

Norulakp

foto nejakeho cisla na jazyku - 01/067. Dufam, ze to 01 neznamena, ze boli vyrobene 2001 :) Neviem, ci sa podla toho da urcit rok vyroby alebo nieco podobne. Ja som ich na nete nenasiel. A vyrobca na moj mail nereaguje.

Peter61
Pán Mäkký, opatrne s tými skratkami. Keď vytiahneš P-51 , sorry, na to nemám papiere. -)
Lubo

Norulakp, pokojne moze ist o vyrobnu chybu nejakej sarze. Kebyze ich kupujes nove, lahko by si to vyreklamoval. Tipol by som tu podobne ako P61, ze topanky mohli dlhsie lezat v obchode/sklade.

Bikemartin

daj fotku celej topánky, skúsime vygúgliť modelový rok.

Peter61

norulakp

1.drobný detajl : počítajú roky od výroby, teda aj čas, kým ležali v sklade a čakali na predaj.
Tam môže byť háčik.
Napríklad ak hľadám špecifikácie topánok u výrobcu, často sa mi stáva, že tam nie sú, aj keď sa ešte v SR veselo predávajú.

  1. tie topánky, ktoré si vymenoval, majú PU penu ?
Norulakp

dovolim si par postrehov k teme. Dotycna, co mi predala topanky tvrdi, ze topanky maju max. 4 roky. nemam dovod jej neverit, kedze komunikacia s nou je na urovni a je ochotna vratit mi vacsinu penazi a skusi mi zohnat aj blocek k nim. Ak tvrdi pravdu, tak 4 roky je sakramentsky malo. Vraj to nie je zlou znackou ale materialom. Tak si to rozmenme na drobne. Ja mam Zamberlany asi 12-13 rokov. Za sebou maju asi 15-20 tur, zvysok uskladnene v tmavej policke a zatial drzia. Mam Maindl, nosene uz 5 zimu na bicykel, nonstop nasolene, mokre, topanka ma asi 8 rokov a zatial drzi bez problemov. Manzelka ma Brasher s ich privatnou podrazkou, rovnako asi 13 rokov, vacsinu casu v policke a drzia. Dalsie Meindl cca 6 rokov len v policke a nic im nie je. Jedine pri tychto LaSportiva som mal problem. Mozno som mal len stastie na tie ostatne, mozno uz o tyzden pri najblizsej ture sa rozpadnu, ale zatial drzia.

Janabilesova

Ja mám La sportivy už asi 15 rokov. Celokožené, s vibram podrážkou, sú skvelé, síce tvrdšie, ale som úplne spokojná. Výmenu podrážky mi urobili k úplnej spokojnosti v makaraobuv.sk/kontakt.htm. Od opravy slúžia ďalej, neviem si ich vynachváliť, nosím ich celoročne.

Peter61

Eskejpom som nechal meniť podrážku 2x či 3x v restday. Boli ochodené skôr, ako by ich prepadla nejaká Lýza.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum