Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma rozpadnuta podrazka La Sportiva

Diskusná téma rozpadnuta podrazka La Sportiva

Zdravim, syn zacal chodit na tury do Tatier, tak som sa rozhodol mu kupit serioznejsiu obuv. Kupoval som sice z druhej ruky, ale topanky vyzerali uplne ako nove. Podrazka nezosuchana, bezchybna, zvrsok 100% v poriadku. jednalo sa o zn. LaSportiva s GTX. Prva tura v Tatrach a topanky super posluzili. Druha tura do Tatier podotykam len po snehu, nie skaly. A vo vlaku domov pozeram a polovicka podrazky mu chybala. Doslova sa roztrusila a rozpadla. Cele kusy podrazky odpadli, na jednom mieste vidno uz bielu "latku, ktora je pod podrazkou. Evidentne zle zvoleny material na podrazku. Stalo sa vam uz niekedy nieco podobne? Normalne som ostal znechuteny z tej znacky.

Peter61

Aké sú staré ?
Aký model, teda :
podrážka je lepená, alebo vstrekovaná z PU peny ?

Norulakp

neviem ake su stare, kedze pani, od ktorej som ich kupoval mi neodpoveda na otazku, kolko mozu mat rokov.

Bikemartin

no, kúpil si mačku vo vreci..., LaSportiva je obuvnícka špička, problém je polyuretán v medzipodrážke. Ako si môžeš prečítať v linku, čo dal P61, mne sa LS rozpadli po celkom extrémnych 13tich rokoch. Pozeral som potom modely so šitou podrážkou, ale nakoniec som kúpil s medzipodrážkou EVA - Planika Mangart. Dám potom vedieť polčas rozpadu tohto materiálu ;-)

Sona

Ja som takto vytiahla počas zimných prázdnin v Tatrách staré Hanwag Foresty, kupované ešte pred vstupom do eurozóny. Pohodlné a príjemne vychodené, bez poškodení, akurát teda majú svoj vek. No a z Tatier som sa vracala s takto "vydrolenou" podrážkou. Poslala som ich na prepodrážkovanie. Takže ako píše Martin, problém nie je značka, ale vek použitého polyuretánu.

Peter61

Martin,
qoli tej medzi/podrážkolýze som nakúpil 40 cm pásky na viazanie káblov a každý náš IVhT nosí na túry 4 ks ako prostriedok technickej 1.pomoci.
Ja osobne som mal šťastie : veliteľke domácnosti som diagnostikoval garmontolýzu vtedy, keď odpočúvali doma.

Piffo

Mam podobny problem na ceste,onedlho sa detiska zvacsia dostatocne,aby som mohol vytiahnut svoje (pra)stare Scarpa Escape zo suflika.
Asi musim cakat podobny vysledok,len zvysok topanky je stale super. Neviete,ci sa da aj tento model prepodrazkovat a kde?

Peter61

Eskejpom som nechal meniť podrážku 2x či 3x v restday. Boli ochodené skôr, ako by ich prepadla nejaká Lýza.

Janabilesova

Ja mám La sportivy už asi 15 rokov. Celokožené, s vibram podrážkou, sú skvelé, síce tvrdšie, ale som úplne spokojná. Výmenu podrážky mi urobili k úplnej spokojnosti v makaraobuv.sk/kontakt.htm. Od opravy slúžia ďalej, neviem si ich vynachváliť, nosím ich celoročne.

Norulakp

dovolim si par postrehov k teme. Dotycna, co mi predala topanky tvrdi, ze topanky maju max. 4 roky. nemam dovod jej neverit, kedze komunikacia s nou je na urovni a je ochotna vratit mi vacsinu penazi a skusi mi zohnat aj blocek k nim. Ak tvrdi pravdu, tak 4 roky je sakramentsky malo. Vraj to nie je zlou znackou ale materialom. Tak si to rozmenme na drobne. Ja mam Zamberlany asi 12-13 rokov. Za sebou maju asi 15-20 tur, zvysok uskladnene v tmavej policke a zatial drzia. Mam Maindl, nosene uz 5 zimu na bicykel, nonstop nasolene, mokre, topanka ma asi 8 rokov a zatial drzi bez problemov. Manzelka ma Brasher s ich privatnou podrazkou, rovnako asi 13 rokov, vacsinu casu v policke a drzia. Dalsie Meindl cca 6 rokov len v policke a nic im nie je. Jedine pri tychto LaSportiva som mal problem. Mozno som mal len stastie na tie ostatne, mozno uz o tyzden pri najblizsej ture sa rozpadnu, ale zatial drzia.

Peter61

norulakp

1.drobný detajl : počítajú roky od výroby, teda aj čas, kým ležali v sklade a čakali na predaj.
Tam môže byť háčik.
Napríklad ak hľadám špecifikácie topánok u výrobcu, často sa mi stáva, že tam nie sú, aj keď sa ešte v SR veselo predávajú.

  1. tie topánky, ktoré si vymenoval, majú PU penu ?
Bikemartin

daj fotku celej topánky, skúsime vygúgliť modelový rok.

Lubo

Norulakp, pokojne moze ist o vyrobnu chybu nejakej sarze. Kebyze ich kupujes nove, lahko by si to vyreklamoval. Tipol by som tu podobne ako P61, ze topanky mohli dlhsie lezat v obchode/sklade.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum