Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Rakúsko bez auta

Radoslav

Wandrika: širšie okolie Payerbach je prírodou veľmi atraktívne (ako šotouš som prešiel). No práve ako pre BA je ideálne na 1-dňovky (to jediné vám v BA závidím :-). Ale nie cez CityStar (ktorý môže byť pre 2 min. od 70€, nie 60), na 1-dň. je cen. ideál (pre 2 za 35 €, no samo, že len od hranice) rakúsky einfach-raus-ticket: oebb.at/…/einfach-raus-ticket Obslužnosť na hlav. trasách a blízko Viedne je i regio železnocou veľmi dobrá (inde mimo okolie veľ. miest už slabšia). Jazda z BA aj regio do 3 hod. a časove od 5. rannej s návratom i po polnoci, čo na mieste dáva vyše 12 hod. priestor. To naopak napr. Medvedia roklina je ďalej a regio dopravou iste oberie 2x 2-3 i viac hod. Tam už by to vydalo max. čisto na roklinu. Btw ja som ju navštívil ako prerušenie diaľk. cesty na 6 hod. (cez Bruck ad Mur, a iste škoda, že nevydalo na niektorý z kopcov nad), no v sept. sobotu bola dosť plná návštevníkov, i keď nie ako letný Slov. raj. V 2012 tam jazdil aj priamy turist. bus až na parkovisko, i keď žst. je na 20-25 min. pešo.

St. poelten.... iste len ak Salzburg. Veľmi vďačné okolie s dobrou dostupnosťou z mesta, s výhodou pre zlé počasie plno pamiatok.

NP Gesause: veľa prestupov? I na 1-dň. výlet regio vlakom do údolia Enns, z BA 2 prestupy vo Viedni, no len víkend a sviatky a s príjazdom len na okraj parku. Je riedko obývaný, ale pomerne dosť bus spojov, i keď pomenej neskôr večer. Ale inak nástupy zo všet. svet. strán, kde obslúží kombinácia vlak-bus. V parku zároveň väčšinou i dlhšie tur. trasy. Celkovo je skôr o divočine voda-les, vyššie i strmé vápenc. masívy, no dostupné aj ľahšími trasami.

Btw pre viacdň. pobyt s ubytovaním, kt. ste zadali, nerozuniem podmieneniu (i od Martina) necestovať tam napr. i 7 hod. apod. Iste len, ak ma neláka vyššie či ľadovcové pohorie apod., ktoré nie je na krátky dojazd.

Wandrika

Radoslav: ďakujem za tip na einfach-raus-ticket, určite ho využijem.
Čo sa týka Osttirol: jasne že 7-hodinová cesta je v pohode zvládnuteľná. Ako som písala, určite sa pôjdem pozrieť aj tam. Ale vzhľadom na to, že aj bližšie sú stovky kilometrov hôr, na prvú návštevu by som radšej zvolila niečo s kratším cestovaním. Ľadovce tam byť nemusia.
NP Gesäuse: to bude asi tým, že som hľadala spoje cez týždeň. Víkendové sú fakt lepšie. Dobre vedieť!

Lenka.D

Podobne ako Radoslav, aj ja by som odporúčala lokalitu, ktorá svojim hosťom ponúka počas ich pobytu dopravu zadarmo. Okrem spomínaného Osttirolu je to napríklad oblasť Zell am See – Kaprun. Každý hosť dostane pri príchode kartu, s ktorou môže neobmedzene využívať autobusy aj lokálnu železnicu. Niektoré ubytovania ponúkajú navyše aj tzv. Zell am See – Kaprun Sommercard, s ktorou máte zadarmo aj lanovky, kúpaliská, plavbu loďou, múzeá, zoo, vstupy do roklín, výlet k horským priehradám... Karta sa nedá kúpiť, je nutné si zvoliť ubytovanie v partnerskom zariadení.
Podobná, nepredajná karta je aj v Schladmingu (Schladming-Dachstein Sommercard) - takisto autobusy, lanovky, plavárne zadarmo.
Stubaital je síce už dosť ďaleko, ale je veľmi dobre dostupný. Vlakom do Innsbrucku (Z BA aj bez prestupu) a potom už len kúsok busom. Chceli by sme tam ísť toto leto... Karta sa volá Stubai Super Card. Buď ju dostanete v partnerskom hoteli, alebo sa dá kúpiť za cca 70e). Tiež zadarmo lanovky, bobová dráha, kryté i vonkajšie kúpaliská a samozrejme doprava po celom údolí.

Wandrika

Lenka.D: Ďakujem, pozriem si bližšie aj tieto oblasti. Vyzerá to, že tam je čo spoznávať :)

Banani

Ahoj wandrika, neprecital som si uplne vsetky prispevky k tejto tvojej teme, no mozno by bola pre teba a manzela zaujimave vybehnut so mnou niekam do Rakuska na nejaku 1-dnovku (do 300 km od BA). V ponuke je nespocetne mnozstvo krasnych najroznejsich obtiaznosti a dlzok. Chodievam tam dost, celkom to tam poznam a zvacsa je tazko niekoho zohnat so mnou. Ak mas zaujem, mozme si napisat viac cez mail. Brano
PS: Samozrejme, az ked sa situacia s epidemiou ukludni.

Wandrika

Ďakujem Braňo, určite sa ozvem, keď a zase bude dať chodiť do Rakúska... Teraz chodíme pekne len v najbližšom okolí...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma