Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pyramída blbosti

Diskusná téma K fotke: Pyramída blbosti

Neviem ako v iných častiach Slovenska, ale na východe je zvykom vylepšovať parametre dedinských vatier ako výška plameňa či doba horenia priložením ojazdených pneumatík. Fajn, plameň šľahá prevysoko, horí až do rána, ale dýchať ten smrad v okolí ohňa to je iné potešenie. Niekedy bola na tomto mieste menšia čierna značka z malého ohniska, v posledných rokoch je spálenisko na ktorom už asi nikdy nič nevyrastie veľké niekoľko metrov štvorcových. V pozadí je kopec Chlm.

Alexander

Stav ku 28.4.2020. Pyramída blbosti odstránená. Odvezená dole a má byť zlikvidovaná v oprávnenej organizácii na likvidáciu pneumatík v Kamenici n.C. Takže pochvala starostovi za splnenie sľubu.

Alexander

Bolo by zaujímavé vedieť, či dole nie je nejaký pneuservis. Len nechápem, načo to pripravujú už teraz, ak to má byť na 1.májovú vatru? Nemôžeš mi poslať fotku na email (alexander.dano@gmail.com)? Skúsim s tým niečo urobiť, aj keď ma možno niekto nebude mať rád...

Martinkrivda

ja si myslim ze to je niekto z miestnych. neviem si dost dobre predstavit motivaciu pracovnikov firmy ktora tam kladie rury do zeme navlacit tam haldu pneumatik - nepoviem jedna, dve..., väcsina z nich ma rozmer beznch pneu na osobne auta, firma ktora tam robila plynovod pouzivala tazke mechanizny alebo off roady. je fajn ze na oficialne vatry uz maju miesto, ale stale sa najdu nejaki lapaji ktori musia mat vatru na kopceku. ked nahodou pojdes okolo uvidis ze sa tam palilo mozno aj minuly rok, spalenisko ma naozaj velku plochu

Alexander

Podľa informácií od obecného úradu vatry už asi 15 rokov kladú na okraji obce (majú tam taký miestny rekreačný areál) a vždy z dreva. Má podozrenie, že to môže mať súvis s výstavbou blízkeho plynovodu (realizuje firma z Nitry), ktorý vedie cca 50 m odtiaľ. Nevedel o tom, info o pneumatikách má prvýkrát odo mňa. Ono aj ja som už dávno nezaregistroval, aby si pri vatrách vypomáhali pneumatikami, to bolo hlavne ešte za socializmu. Tak ťažko povedať, ako to je a kto to tam dal. Odpratať to môže obec, až keď terén nebude mokrý.

Alexander

Áno, a ešte tam dlho strašili tie drôty, ktoré po zhorení pneumatík ostávajú. Už som to raz starostovi obce hovoril, ale vidím, že sa nepoučili. Posuniem to polícii, to len tak nenechám. Museli to naviezť nedávno, v novembri-decembri to tam nebolo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma