Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lesy SR robia obštrukcie s dohodou o znížení ťažby dreva v BA

Diskusná téma K článku: Lesy SR robia obštrukcie s dohodou o znížení ťažby dreva v BA

V lesoch okolo Bratislavy sa malo menej ťažiť a prioritou mala byť rekreačná funkcia. Štátny podnik Lesy SR to sľúbil na základe štúdie Technickej univerzity vo Zvolene. Lesníci mali od mesta Bratislava dostávať kompenzácie za zníženie ťažby. Dohoda však stále nie je podpísaná. Magistrát hovorí, že čaká na Lesy, tie tvrdia, že na ťahu je magistrát.

Peter61

Ako povedal klasik, o peníze jde až v první řade.
A ešte zacitujem z článku :
" ....322-tisíc eur ročne. Tu je dôležité spomenúť, že všetky tieto peniaze sa vrátia naspäť do tohto územia. Štátny podnik ich bude investovať do rozvoja rekreácie a ochrany prírody."

PaliT

Nepáči sa mi, aby jedna verejná inštitúcia (mesto) mala platiť to výpalné inej štátnej inštitúcii (ŠL), keď ide vyslovene o verejný záujem a požiadavky občanov.

Inak som ale spokojný, že sa v týchto lesoch bude ťažiť menej.

Jaro.q

Soňa,
nie malo, ale už je aj schválený Program starostlivosti o chránený areál devínska kobyla na obdobie rokov 2018-2047 pre oblasť od Bielej studničky až po Sandberg. Celková výmera chráneného územia je 649,0555 ha. Výmera zóny B, kde platí 4. stupeň ochrany je 111,9873 ha, zóny D, kde platí 2. stupeň ochrany je 537,0682 ha.
sopsr.sk/web/?cl=119

Jaro.q

Bazin,

máš tu všetko – rozsah (mapka na strane 13), náklady na jednotlivé činnosti. Čo sa týka jaseňov, tak keď sa robila štúdia tak boli mladšie stromy jaseňov napadnuté hubou čiašočkou jaseňovou a následne lykokazom jaseňovým, ale minulý rok začal dospelé jasene decimovať lykokaz zrnitý (voči ktorému nie je účinná ochrana).
lesy.sk/…/studia_ls_ba.pdf

Sona

NPR by sa mala rozšíriť o lesy o oboch stranách vojenskej cesty, dosť významne, až po Devín a DNV, zhruba polovica toho masívu by mala byť v rezervácii. S tým, že v súčasnej rezervácii ostane 4. stupeň ochrany, ale pohyb len po existujúcich značených chdníkoch, tak ako dnes. V novej časti by mal byť 5. stupeň ochrany, s tým, že bude umožnený voľný pohyb osôb aj mimo chodníkov.

Bazin

natahovacky,natahovacky, dufajme v dobry koniec.

Mna ako domaceho by aj zaujimalo to citujem "rozšírenie prírodnej rezervácie Devínska Kobyla", pretoze doteraz hranice boli vramci lesostepy. A co z tohto zameru okrem snad znizenej tazby bude vyplivat pre prechadzky mimo nacenych chodnikov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma