Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kuchyňa, Vývrat – Zámok – Holint – Doľany

Diskusná téma K článku: Kuchyňa, Vývrat – Zámok – Holint – Doľany

Keď som oficiálne medzi turistickú verejnosť na Tŕstí (v rámci XXIII. ročníka Zimných výstupov na kopce Malých Karpát) uviedol do života OTO 24 vrcholov MK BSK, nebolo ešte označených šesť vrcholov. V nedeľu po výstupe na Tŕstie sme s Ivanou označili Bázgovič nad Mariankou a v pondelok som dostal e-mail od prvých plniteľov OTO, že v sobotu nenašli vrchol Bázgoviča. Uvedomil som si, že o nový odznak bude asi, na moju radosť, naozaj záujem, a tak som naplánoval na nasledujúcu sobotu túru tak, aby sme mohli označiť ďalšie dva kopce. Na moje milé prekvapenie, pridalo sa ku mne dvanásť kamarátov.

Sona

To je dobra sprava a viem, ze sa riesia aj dalsie lokality rezervacie Pralesy Slovenska, kde by sa mal opat umoznit vstup.

Miroslav Svitek

Na Zámok už je možné opäť chodiť, lebo bola udelená výnimka a na jar značkári vyznačia trasu z asfaltky medzi Vývratom a bývalou horárňou Baďurka. Za uplynulé tri roky splnilo OTO 24 vrcholov MK BSK 312 turistov.

Zdenči

Včera som si všimol ten nápis na Zrkadlisku a tiež som nechápal

Martin knor

Na Jankovej, na Kuchynskom hrade aj na Troch stodolkach som uz bol, ale na Zamku este nie. Tie zrusene stlpy elektrickeho vedenia idu na Vysoku. Pred rokmi som popri nich siel. Miestami to bolo dost strme a zarastene mladinou.

Asi by som sa mal vybrat do okolia Dolan. Rad by som si dokladnejsie prezrel obec a obehal okolite kopce. Znacky ich minaju. Ten odkaz na kopci sa mi pacil :-D .

Betka z lesa

Predvčerom sme si s otcom a jeho partiou prešli krásnu trasu na Zámok - dá sa povedať v protismere Vašej trasy. Z Vývratu cez zaniknutý hrad Kuchyňa (na ktorý sme vyšli cez les, nie bočným chodníkom, ktorý je na mape) - ďalej vŕšky Bučková a horespomenutý Zámok, s vetrom ošľahanými dubmi pripomínajúcimi bonsaje a baobaby. Aktuálne ročné obdobie - skorá jar - ukázalo výhľady na široko-ďaleko. Naspäť sme sa vracali popod Vysokú žlabom pod modrou značkou, na záver sme sa na ňu napojili v mieste, kadiaľ išla zaniknutá lesná železnica. Dokopy to bolo 8-9 km. Veľmi pekný kus lesa.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov