Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kondracka Przełęcz (Kondratovo sedlo) v zime

Diskusná téma K článku: Kondracka Przełęcz (Kondratovo sedlo) v zime

Sú turistické méty, ktoré sa nimi stanú až pod vplyvom okolností, ktoré napokon vystriedajú plánované - očakávané. Ale jeden cieľ je predsa vždy rovnaký a nemenný, inými slovami povedané je samozrejmosťou, a to šťastný návrat z hôr. Tak tomu bolo aj v tomto prípade, keď Kondracka Przełęcz (1725 m) vystriedala pôvodný zámer. Prezradím, že sa budeme pohybovať v Západných Tatrách, v okolí povestného národného vrchu našich susedov Poliakov - Giewontu (1895 m).

Bazin

Martin, v zime ked je dobre pocasie je to v pohode a bez davu ludi. Ked uz v lete tak cez babie leto a s Cervenumi vrchmi!

Martin knor

Uf, na Giewont sa chystam uz poriadne dlho. Ale urcite nan nepojdem v zime. Raadsej by som siel niekedy velmi skoro rano v lete.

Bazin

Boro, ano to je ten velky "bleskozvod" s retazami..., vsak som vystup v ten osudny den zrusil...

Boro

... a propos, to je ten vychýrený vrch kde sa nechávajú kresťania zabíjať bleskom pod krížom ???

Boro

Vždy, zdôrazňujem slovo vždy, je správne vrátiť sa po tej istej trase ak máš pochybnosti o správnosti tvojej cesty. Žiadne skratky, žiadne zľahčováky. Za život sa mi to svedčilo vždy, dokonca i pri plavbe na mori.

Bazin

vďaka. Presne, hora tam bude aj o rok.
Aj u nás sa pomaly ľudia umúdrujú.

Beta

Mišo, áno, je toto okej.
Roman,si Slovák, po poľsky sa neučiš ako ja po slovensky, tak dobre ovládaš polštinu :-). Zimný Giewont Ťa čaká, však kvôli okolnostiam, až na budúci rok :-).
Akosi sa tu držíme. Väčšinou sedíme doma, chcema aby sa to čo najrýchlejšie zastavilo. Dík.

Bazin

ahoj, to mi bolo jasné že také stúpanie je lavinózne, preto toľko sledovania počasia, takmer 2 týždne vopred som kontroloval prírastky snehu, teplotu.
Tuším sa budem musieť pozrieť na vašu gramatiku a písmenká s "chvostíkmi" :-)
Držte sa tam u vás.

MisoB

Beta, vďaka za pozorné oko :) Opravil som nadpis článku... v texte "... Przełęcz pod Kopą Kondracką..." je už teda OK, tak?

Beta

Boli sme s parťákom roky dozadu v januári na Giewonte a išli sme tou istou cestou ako vy. Od toho sedla, keď je sneh a máš mačky je len kúsok na vrchol, lebo nejdeš ako po chodníku. Parťák bol bojaci, tak po návrate overil na lavínovej mape, či tam do toho sedla hrozia lavíny a áno, je to pre lavíny vhodná lokalita :-). Túra skvelá :-)
ps. som istá, že si chcel napísať Kondracka Przełęcz. Kondracką je akuzatív :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma