Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Túra versus virus COVID-19 (koronavírus)

Peter61

Porugalsko :
cit "Ricardo Baptista Leite, lekár, špecialista na infekčné choroby a zástupca opozičnej strany PSD, povedal pre Politico, že práve preto boli Portugalci od začiatku takí opatrní. Vedeli, že ak chcú prežiť so zdravotníctvom, ktoré majú k dispozícii, musia pre to urobiť viac ako okolité krajiny."
odomknuté:
dennikn.sk/…/?cst=c4d9af040c1…

Bazajac

Nieco z ceskeho senatu (mozno off topic, ale aspon nejako to predsa suvisi s temou diskusie) youtu.be/nX9K8XvB0vE
Nazor si utvorte kazdy ako to citi :)

Ade.e

Oneskorene, ale predsa, by som chel reagovat na to, co tu bolo popisane na temu VN obmedzenia vychadzania.
Ak pre niekoho je nepochopitelne, ze niekto iny nadava, tak pre mna je zase nepochopitelne, ze tu zabuda na sirsie suvislosti.:
1: Zijeme v slobodnej spolocnosti, kde nieje zakazane vyslovovat svoj nazor. Pre mna je nepochopitelne, ked niekto ma problem, ze sa komentuje nejake rozhodnutie vlady. A to nemusi byt len tupe nadavanie, ale aj konstruktivna diskusia, ktora je na Hiking.sk prinosom, ako len komicke pritakavanie, lebo mi prave cosi vyhovuje. Mne je napr. tiez cudne, ze v diskusii o tom, ci ist na turu alebo nie alebo za akych okolnosti v suvislosti s COVIDOM, sa rozobera svedska politika v boji s COVIDOM: Spolocne s temou tejto diskusii ma to velke nic, ale aj napriek tomu, to nikto neriesi. Ale rozobera sa a kritizuje sa tu odlisny nazor na nariadenie vlady, ktore je samo o sebe dost diskutabilne a samotna vlada v tom nieje zajedno.

  1. Mysliet si, ze na zaklade tohto kratkodobeho obmedzenia, dojde k vyrieseniu celosvetoveho, pardon celoslovenskeho problemu s COVIDOM, mi pride naivne. Uz len z toho dovodu, ze je to na par dni, ktore sa daju lahko okabatit. Vlada vymyslela 6dnovy zakaz kvoli spekulantom a spekulanti utekali den predtym. Alebo si navstevu mohli spravit v tychto dnoch, ked uz je po zakaze. A co sa tym akoze dosiahlo? Otazka aj znie, kto na to doplatil? Pracujuci v x hodinovych kolonach. Rovnako zakvasili vo svojom okrese alebo meste, najma Kosicania a Bratislavcania, cim sa tak nahustil priestor chronicky zaplnenych lokalit na uzemi ich miest. Alebo taki, co museli behat po poliach, lebo nemaju ziadny hrb v okrese.
  2. Ohanat sa tu ekonomikou a zachranovanim zivotov je ako z cias minulych. Ked jednotlivec bol hrozba, vsetko bolo o kolektive. Kto neposluchal, bol ostrakizovany. Tak boli ociernovani aj ti, co nesuhlasili s nezmyselnym zakazom, lebo samozrejme, ziadna ekonomika a ani zachrana zivotov nestoji na tom, ze niekto z Galanty pojde inam do kopcov alebo ze pre niekoho je okres Presov maly. Rovnako je mimo tu montovat problemy, ktore nemaju vela spolocneho s gro tejto diskusie a ani s poslanim samotneho webu, lebo to by nemohol byt portal o turistike a traveni VOLNEHO CASU, KED CHCU LUDIA VYPNUT A NIE SA ZATAZOVAT S NEPRIJEMNOU REALITOU. Napadlo niekoho, ze ten velkonocny cas chcel niekto vyuzit na detox, na odstrihnutie od reality aby kus ochranil svoje nielen fyzicke ale aj pychicke zdravie?? Ale namiesto toho bude ociernovany, ze nema pokoru..
  3. A nakoniec, to o pokore. To je taky vdacny argument, ked niekto nedrzi h.bu a krok, ale ozve sa. Potom, ked sa pouzije pokora, tak tito vyzeraju ako hlupaci a sebci. A pritom, nikto ich nepozna, nikto nevie kde a ako ziju, co pre svoj zivot a zdravie potrebuju. Ale aj tak chyba pokora....
    PS: Neviem z akeho dovodu, tu bol porovnavany okres Presov a Bratislava a Kosice. Ak tym chcel autor ukazat, ze chodi na tury po shoppingoch a mestskych uliciach, tak je to jeho vec. Ale ak niekto byva v nejakom okrese a ten okres ma uz velmi dobre pochodeny, tak ma dost velky zaujem ist inam. Najlepsie, ked ma 4 volne dni, schopne na navstevu vziadelensjieho okresu, cim nemusi minat svoje dovolenkove dni, ktore pri vsetkych svojich planoch ma dlhorocne vybookovane.
Peter61

ešte who is WHO:
Tedros ... "zamaskoval tri epidémie cholery – v roku 2006, 2009 a 2011, ktoré boli až do posledného možného okamihu označované len ako nešpecifické hnačkové ochorenie."

PRC : Odhady, používajúce údaje o náraste dopytu po pohrebných urnách naznačujú, že ich môže byť nie 3 300, ale až 40-tisíc.
tyzden.sk/…/virus-loz-a-cinsk…
Chápem, že vlády potrebujú nejaké analýzy, predikcie, včítane IZP izp.sk/…/CRN_IZP_29-3-2020_fi…
ale...

Peter61

Ukáže sa na budúci týťdeň.
Trojhviezdičkový Prymula už očakáva nárast infikovaných kvôli tlačeniciam v "záhradníckych" obchodoch.
U nás sa síce "okresná karanténa" dala urobiž aj lepšie, ale určite to pomohlo. Riziko sú osady, domovy dôchodcov a repatrianti.

Beata, včera som dostal SMS:
"Dakujeme, ze ste boli cez sviatky doma. Jedina ochrana pred pandemiou je len nasa disciplina. Vydrzme, zvladneme to!Dakujeme. Urad verej.zdravotnictva"

Beta

Zaujímavý rebrík štátov podľa bezpečnosti voči koronavírusu. Rebrík je úplne dole. Rebrík pripravila universita v Baltimore, ktorá os začiatku monituruje situáciu. Analityci zohľadnili: kedy štát zaviedol obmedzenia, či celá občanov porušilo tieto obmedzenia, koľko cestovali. Okrem toho dostup do testov a zariadenie nemocníc. Do rebríka pridali 40 štátov, o ktorých dá sa povedať, že sú bezpečné.

rp.pl/…/200419689-COVID-19-Na…

Martin knor

Jano, musim priznat, odhadol si to spravne. Ja som si ozaj myslel, ze sa tych 6 dni predlzi. Najma preto, ze som bol presvedceny, ze pocty nakazenych budu stupat.

Peter61

tak aby som bol na ráno stručnejší:
ľudia píšu články, ktoré nemajú význam a motajú hlavy ďlaším.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov