Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Túra versus virus COVID-19 (koronavírus)

Adee.e

Svatopluk: Dufam, ze nieco spolu dohodneme.

Svatopluk Štěpánek

Svitá mne nádej !!!
V 2. polovici júna sa mne uvolní cesta do slovenských hor !!!
Sláva (( aj keď naše vlády mne ešte možu vyrobiť nejaké potiaže )

Tomas Vohlarik

ade.e - nemas za co.

su tam popisane vsetky staty. neviem ci sa tu da skopirovat odkaz na ten link aby si ti vedeli precitat vsetci, lebo clanok je spoplatneny.

Ade.e

Tomas: Dakujem za objasnenie. Mal som zato, ze to uz bude otvorene pre vsetkych.
Preto ta otazka, aby sa niekto vyjadril, ak ma presnejsie informacie. Este raz dik

Tomas Vohlarik

este ohladne HU info zo Sme

Maďarsko
OTVORENIE HRANÍC: najskôr v júni

Počet nových prípadov pomaly klesá aj v Maďarsku, krajina má však stále zatvorené hranice.

Minister zahraničných vecí Péter Szijjartó v pondelok na facebooku napísal, že očakáva otvorenie hraníc so Slovinskom 1. júna. Či sa bude otváranie týkať aj ostatných štátov vrátane Slovenska, nie je ešte jasné. Maďarsko však rozširuje výnimky na vstup do krajiny.

Aktuálne môžu do Maďarska vstúpiť len občania, ktorí tam majú trvalý alebo prechodný pobyt.

Výnimky sa týkajú študentov škôl, ktorí musia ísť na skúšku, ošetrenia v zdravotníckom zariadení, účasti na pohrebe blízkej osoby či účasti na súdnom procese. Okrem prepravy tovarov je aktuálne možné do krajiny vstúpiť, ak idete na služobnú cestu alebo obchodné rokovania. Pri týchto cestách treba ukázať potvrdenie od zamestnávateľa.

Voľný cezhraničný pohyb sa týka ľudí, ktorí žijú alebo pracujú do 30 kilometrov od slovensko-maďarskej hranice, ak majú potvrdenie. Maďarská polícia môže udeliť aj ďalšie výnimky, ľudia o ne musia požiadať.

Slovensko plánuje spolu s Rakúskom a Českom rokovať aj s Maďarmi o možnosti otvorenia hraníc po 15. júni.

Tomas Vohlarik

adee.e - ak si dobre pamatam z tohto vlakna chcel si ist do HU. zatial plati toto, po madarsky neviem, google to prelozil do SK, este stale nie je povolene "obycajnym ludom" cestovat do HU, musel by si ist do karanteny. potvrdila mi to aj kamoska z HU... musis este pockat, vraj od juna by sa to mohlo uvolnit aj u nich.
police.hu/…/nem-utazhatnak-be…

Peter61

Heňo,
co sceš, šak to bul ľem čisti Vindofs.
100 percentoch pravdi, i nič ci nepovedzel

Adee.e

JApen: Este ze si taky mily a si mi to vysvetlil. Bez teba by som asi na to neprisiel.
Ach jaj, blahoslaveni jednoduchi duchom..

Peter61

UVZ
od stredy 20. mája pristupujeme k výraznému uvoľňovaniu opatrení..
"HRANICE (OD ŠTVRKA 21.MÁJA)

• Povinnosť karantény (štátnej, domácej) alebo predloženia negatívneho testu sa po novom nebudú týkať ani osôb s trvalým alebo prechodným pobytom v SR, ktorí vycestujú do Maďarska, Poľska, ČR, Rakúska, Chorvátska, Slovinska, Švajčiarska a Nemecka s tým, že je potrebné sa na územie SR vrátiť do 24 hodín. Pred odchodom zo SR bude potrebné vyplniť formulár o čase opustenia územia, ktorý potvrdí na hraniciach príslušník policajného zboru."
uvzsr.sk/index.php?option=com…

Japen

Ano cestovat mozes, ale musis sa riadit nariadeniami krajin, v ktorych sa budes pohybovat, aj tymi, ktore platia v SR. Chapes?

Adee.e

Od štvrtku začne tiež platiť nové opatrenie na hraniciach, ktoré uľahčí cestovanie do zahraničia. Ktokoľvek, kto má trvalý alebo prechodný pobyt na Slovensku a vycestuje do Rakúska, Česka, Poľska, Maďarska, Nemecka, Švajčiarska, Chorvátska a Slovinska a vráti sa do 24 hodín, nemusí mať pri vstupe na Slovensko test a nepôjde ani do karantény.

Kontrolovať sa to bude tak, že človek vyplní formulár, ktorý bude dostupný na stránke polície a ministerstva vnútra a tento si nechá pri odchode zo Slovenska potvrdiť policajtom a pri návrate ho opäť policajt skontroluje.

Takze ako? Uz sa moze za hranice?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov