Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Smrť v konzerve

Diskusná téma K článku: Smrť v konzerve

Keď som sa v 1971 vrátil z vojny, zostali mi spomienky na kamaráta Juriho, s ktorým sme spolu slúžili v Hodoníne pri delostreleckej batérii a s ktorým sme spolu zažili naozaj správne vandrácke chvíle pri vojenských cvičeniach v teréne. Juraj pochádzal z Trenčína a poviem vám, že keď sme sa spolu ocitli v kasárňach v Hodoši, ihneď sme vedeli, že sa stretli dvaja trampi. No, a tak sme spolu odolávali kreténskemu mechanizmu a môžem s kľudom povedať, že sme odolali.

Daulagiri

Pekný príbeh, pobavil som sa a ten koniec s ukrytými všetkými potrebnými vecami sa priam pýtal ako pointa :o)

Boro

Martin, vtedy to už nebolo také zlé. Topánky sme používali buď vojenské kanady, alebo vibramy, ktoré šila Snaha Brno. Ak si dobre pamätám, tak som mal pevné a pohodlné gate z diftínu.

Martin knor

Uf, celkom som to prezival. Ked som si predstavil vtedajsie topanky, gate ...

Bazin

mi to pripomina ako sme po rokoch prsli kamaratovi na opustenu chalupu v Drietomej- liesna, komin netahal, aby sme sa neudusili museli sme oknami dokoran vetrat, my jak muchy nalepeni na vymurovke krbu, a dorana napadlo kooec snehu. pri vareni vina kamaratovi blafli vypary, nakoniec vsetko dobre dopadlo....

Boro

Pavol Chodec Horvath : Pali, je to už 45 rokov stará záležitosť a ja nikdy neuvádzam pravé mená a pravé miesta deja príbehu. Takže je mi ľúto, ale asi sa tam nepodívaš. A ani ja sám už neviem , kde to presne bolo. Pre mňa je dôležitý príbeh a ten vám rád predkladám.

Boro

Dík Oto, ale nezúfajme, veď všetko zlé sa v dobré obráti.
Pardal : A ty si aj čítal ten článok ? Veď jasne píšem že tam nikde nebolo žiadne drevo.Tak z čoho by si tú stenu a oheň urobil?
N.Mogyi : Či ta búda ešte stojí, to neviem. Juri sa oženil a presťahoval a kontakt medzi nami sa stratil.

-OB-

Ahoj Borku. Díky za skvělý článek, příjemně zahřál na duši v tom dnešním "korono"šílenství. Jak strašně rád bych vyrazil do tebou popisovaných končin - nebýt zavřených hranic. Tak někdy ahoj ve veselejších časech. Ota z Treking.cz

Pardal

Fajn pribeh. Ja by som si asi urobil vonku poriadny ohen s tym ze by som za sebou urobil stenu z haluzi.
Uz som tak spal, viac x ,ale kedysi boli aj spacaky len hviezdickove.

TomXX

Treba tú búdu zatepliť... Pozvať tam Bruchalu, Bubána, Bučeka a spol :)

N_Mogyi

Fajn príbeh, chvíľu to vyzeralo dosť hrozivo, ale našťastie to malo dobrý koniec.

Mňa by zaujímalo ako to dopadlo potom s tou chatou, stojí ešte? A chodili ste tam potom aspoň v lete či už radšej vôbec nie?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov